Skip to content

Wat was het lekker warm afgelopen zondag (11 juni) in Bussum. Niet iedereen kon er evenveel van genieten! Vooral de girls van de 3000 en 800 hadden het bijzonder zwaar!

Maar wat een fantastische resultaten in de broeikas van Tempo! In deze tweede competitiewedstrijd moesten we voldoende punten halen om de finale te bereiken. Nou dat is ruimschoots gelukt! We hebben (zelfs landelijk gezien) het hoogste aantal punten bij elkaar gesprokkeld, en dat van bijna 50 masterteams!

Vanwege de warmte mochten de Mila’s op de 3000 meter wat vroeger starten (niet dat het om half 12 minder dan 30 graden was hoor..).

En toch liep Mirjam Koersen het hele veld zoek: wat een snelheid en fijn 833 punten. In haar kielzog liep Karin Vissers naar een prachtige tijd!

Ook op de 800 meter was er winst voor GAC, Christine Bosch duldde niemand voor zich, ze snelde fantastisch naar de winst en verdiende 850 punten.

Veel atleten zochten tussen de nummers door de schaduw van ons tentje op en dat was een druk en daardoor bar gezellig plekje! Ook de diverse supporters wisten onze tent te vinden: zeer welkom al deze aanmoedigingen!

Rietje Dijkman liep een strakke 100 meter en verdiende later nog 995 punten bij het hoogspringen. Ze moest wel haar best doen want Kees Jägers had even daarvoor ook al 1.10 gesprongen. Die 2 hebben altijd nog een extra strijd tegen elkaar uit te vechten en die bleef dit maal onbeslist. Allebei even hoog!

Ingrid van Dijk slingerde de kogel naar 34.81 meter, niet het verst van allemaal maar ze verdiende daarmee wel de meeste punten bij het slingeren. José Hilhorst verbaasde vriend, vijand en zichzelf door een dik PR te werpen met de speer!

We gingen lekker!

Inez Veldmeijer kwam uit op de 200 meter en liep strak naar 33,64 s, alweer veel sneller dan in de eerste ronde! Brigitte vd Kamp nam het kogelstoten en het verspringen voor haar rekening, met degelijke prestaties.

Tja en dan de estafette, wie loopt wat en hoe gaat dat op een snoeihete lange dag!

Het ging dus gewoon goed, Christine (400), José (300), Inez (alweer een 200) en Brigitte (100), liepen de Zweedse estafette en dat ging TOP!! Mooie tijd en veel punten.

Al met al een dag die we niet snel zullen vergeten. Alle uitslagen zijn te vinden op:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38799/

We staan nu landelijk gezien over 2 competitiewedstrijden 2de op een hele kleine afstand van nummer 1 (Hellas: 13675 en GAC 13624).

Op 17 september is de finale van de competitie (waar is nog onbekend: zou misschien Hilversum leuk zijn??), dan doen er 12 teams mee en begint de strijd weer vanaf 0 punten. Samen met de mannen van de GAC gaan we een poging doen om op het podium te komen.

Daarvoor hebben we iedereen hard nodig, atleten maar ook de supporters en juryleden.

Voor deze wedstrijd alvast veeeel dank aan Margriet en Jeroen Hilhorst die in deze hitte de hele dag op het veld hebben gestaan om te jureren: petje af voor deze prestatie!

We zien iedereen graag terug op 17 september!

Groetjes van de ploegleiders, Dineke, José en Brigitte

Back To Top