Skip to content

De junioren van GAC mochten dit weekeinde tijdens het NK U20 & U18 onder tropische omstandigheden hun krachten meten met hun sterkste landgenoten. In een fantastische ambiance rond baan en veld van SPABO (Bergen op Zoom) verliep dat uiterst succesvol. Niet alleen regende het PR’s en finaleplaatsen voor de GAC’ers, er werd ook een tas vol eremetaal en een heus nationaal record in de wacht gesleept.

Op vrijdagavond was het direct raak voor Iris Mackaaij die bij het kogelslingeren een bronzen medaille in de wacht sleepte. Ook Loicq Koutstaal kwam dicht in de buurt van het podium. Zij eindigde als vierde.

Zaterdag waren er meerdere podiumplaatsen voor GAC-atleten te vieren. Bas Nolsen mocht een zilveren (kogel) en bronzen (discus) medaille in ontvangst nemen en liet zich daarmee weer zien als een belangrijke coming man van het werpteam van trainer Ingrid van Dijk. Shantell Kwofie pakte het brons op de 100 meter horden en het zilver bij het verspringen. Op dat onderdeel pakte Arena teamgenoot Myrte van der Schoot het goud. Overigens was daarmee haar eremetaal-honger, zo zou zondag blijken niet gestild…

Zondagochtend was het de beurt aan Jente Faber op de 5000 meter. Onder loodzware omstandigheden wist Jente te doen wat MILA-trainer Hilberts al voorspeld had: een podiumplaats veroveren. Het werd brons en met 15:11 bleef hij de nummer 4 van AV Castricum ruim voor. Intussen slingerde Bas de kogel naar een PR van 57,69 en dat was goed voor zijn derde medaille dit NK (zilver).

De finale van de 400 meter vrouwen onder 20 was een spektakelstuk. Topfavoriet Myrte van der Schoot, die vorige week nog in Oslo bij de Diamond League mocht debuteren, maakte haar favorietenrol op spectaculaire wijze waar. Met een tijd van 52,88 sleepte ze niet alleen haar tweede gouden plak binnen, ze verbeterde met haar tijd ook het Nederlands record dat sinds 2019 op naam van Femke Bol stond! Terecht leidde deze prestatie tot euforie bij trainer Alofsen en zijn Arena-team.

We komen nog even bij van een topweekeinde met veel GAC-medailles. Veelbelovend is dat ook onze atleten die niet op het podium eindigden supergoed presteerden. Met een recordaantal gekwalificeerde atleten, in sommige gevallen pas 14 of 15 jaar oud zien we ook de komende jaren met veel vertrouwen en ambitie tegemoet!

Myrte van der Schoot kort na haar gouden race

Back To Top