Skip to content
  • Blog

Om het contact tussen bestuur en de commissies te versterken hebben we besloten  om regelmatig een commissie uit te nodigen om te praten over  lopende zaken en te brainstormen over mogelijke ontwikkelingen binnen en buiten de GAC. Deze avond (13-5) schuift de Loopsportcommissie aan in de persoon van voorzitter Krijn Griffioen.

Er is gekeken naar de mutaties onder de leden binnen de loopsport maar er zijn geen grote verschillen met het verleden. Wat wel opvalt is dat het aantal nieuwe deelnemers aan de afgelopen basisgroep (exclusief herintreders) laag is. Dat geldt ook voor het aantal mensen dat na afloop lid wordt van GAC. Er volgde een inspirerende brainstorm waarbij nieuwe ideeën werden geopperd om mensen aan onze club te binden met nieuwe vormen van (basis)trainingen. Ook gaan we onderzoeken hoe we GAC regionaal beter op de kaart kunnen zetten.

Krijn benadrukte dat er meer aandacht komen voor de blessureherstelgroep. De website, nieuwsbrief en het Magazine kunnen hier een rol in spelen, maar belangrijk is vooral dat trainers hun geblesseerde lopers verwijzen naar deze groep. De trainers zullen in overleg met Geraldine van Bers worden benaderd. Krijn deed verder verslag van de plannen om samen met het Goois Natuurreservaat en andere regionale atletiekverenigingen een Heideloop te organiseren. Deze loop zal – onder voorbehoud – worden gepland als de heide bloeit: in augustus.

Ook de geringe opkomst bij de Algemene Ledenvergaderingen werd aangestipt. We realiseren ons dat cijfers en agendapunten niet aantrekkelijk zijn om leden te bewegen naar het clubhuis te  gaan. Daarom zullen we in ieder geval voor de voorjaarsvergaderingen een idee bedenken waardoor het dringen wordt in de kantine☺.

Verder kijken Barbara en Harry weer naar het komende jaar als het over de centen gaat. De eerste besprekingen met de commissies zijn al gestart.
Om de interne communicatie te verbeteren gaan we via het loopteam de trainers benaderen om belangrijke onderwerpen tijdens de rek- en strekoefeningen door te geven aan de leden. Zij zijn toch het ‘smeermiddel’ van onze club. Daar kan geen nieuwsbrief tegen op.

En verder wil ik proberen met grote regelmaat de onderwerpen die binnen het bestuur aan de orde komen voor openbaar te maken via website en nieuwsbrief. Ook de andere commissies zal ik vragen hetzelfde te doen. Krijn heeft al toegezegd het voortouw te nemen voor LSC.

Carla van Lingen,
Bestuur/Communicatie

Back To Top