Skip to content
  • Blog

Op de dag af is het 25 jaar geleden. Voorzitter Wim Slootbeek verwelkomt het 1000e lid van GAC. Op een mooie en gedateerde foto. Er staat geen naam van de fotogfraaf bij, maar het is onmiskenbaar in onze toenmalige -en huidge- kantine. Bekijk dat prachtige GAC-wedstrijdtenu eens op die etalagepop! En die oer-gezellige vitrages voor de ramen. Dat bordje ‘UIT’ is ook aardig. Was daar toen een deur? Of moest je in noodgevallen dwars door het raam? Springen?

We zijn een kwart eeuw verder en de afdeling Recreatiesport (o, sorry, help!, zeg ik het weer verkeerd, dat moet nu Loopsport heten) verwelkomde het 1000e lid. Dat was in september dit jaar: Margaret Kroeze wordt bejubeld als nummer duizend.

The Times They Are A’ Changing zong een Amerikaanse bard in mijn tijd, en gelijk had ‘ie. Anno vandaag hebben we zo’n 1750 leden in totaal en er zijn wachtlijsten voor de jeugdleden. Dus lid nummer 1000 stelt niks meer voor.

In vijfentwintig jaar kan er veel gebeuren, maar wat mij nou intrigeert is: wat gebeurde er in al die jaren met Nicolet de Stigter? Die vrouw op de foto, toen. Is ze nog lid? Loop ze nog hard? Een beetje langzamer dan toen? Op 5 november 1988 was Nicolet even een GAC-coryfee.

Joost Huijsing

Back To Top