Skip to content
  • Blog

Ik wil het – zoals het een echte betweter betaamt – niet over mijn eigen goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben. Voor anderen heb ik wel een stelletje suggesties voor goede voornemens.

1. Een nieuw inspirerend sportdoel.
Een langetermijndoel geeft inhoud aan je bestaan. Een echt nieuw doel brengt prettige spanning in je leven. Een nieuwe afstand, een geheel nieuw sportonderdeel, een spannende locatie, een verbeterde prestatie, een goed doel, samen met vrienden… Maak het inspirerend (en haalbaar).

2. Vergeet het dieet.
Verspil geen kostbare mentale energie met negatieve gedachten over voedsel. Make your fat ass move. Binnen en buiten de sport. Mensen die vaak lichamelijk actief zijn, zijn zelden te zwaar. Liever actief met een pondje meer, dan suf op de bank door een hongerdieet.

3. Sport eens wat vaker voor een goed doel.
Of we het nu leuk vinden of niet, de zorgzame overheid is voorbij. We zullen zelf meer moeten ‘zorgen’. Combineer het nuttige met het aangename: sport voor een goed doel.

4. Beweeg iedere dag.
Een niet bewegend mensenlijf doet het niet goed. Een keer per week actief is niet genoeg. Make your fat ass move, iedere dag.

5. Word een groene loper.
Hilversum heeft de allure van iets met veel allure, maar de afstanden van een dorp. Kom te voet of met de fiets naar de training. MYFAM.

6. Trainers bouw je repertoire uit.
De wetenschap, de techniek en de kunst van het trainen staan niet stil. Trainers ga eens bij andere clubs kijken, volg een cursus, lees een boek, verras je atleten regelmatig met iets nieuws. MYFAM.

7. Maak van iedere training een belevenis.
Zet je zintuigen tijdens iedere training wagenwijd open. Geniet van het bewegen. Geniet van het gezelschap. Geniet van wind en regen.

Back To Top