Skip to content
  • Blog

…en schrijvende hardlopers.

Ik hoef er niet eens veel moeite voor te doen. Een lijstje met klinkende namen van hardlopers die schrijven is zo gevuld:

Abdelkader Benali,
Haruki Murakami,
Dolf Jansen,
Gijs Wanders,
Bram Bakker,
Jessica Durlacher,
Olivier Heimel,
Dirk van Weelden,
Kees van Beijnum.

Rennen en (heel goed!) schrijven gaan dus prima samen. Dat is constatering nummer 1.
Dan kijk ik na vijftien maanden in de rubriek weblogs op deze site. Constatering 2: bij de start van de nieuwe website werden we overspoeld door mensen die graag stukkies wilden schrijven, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. De meeste bloggers houden al na twee bijdragen een winterslaap. Het lijkt er sterk op dat de combinatie rennen-schrijven overal werkt, maar niet bij GAC. Vaak zit er tussen twee blogs (van alle schrijvers bij elkaar) een stilte van weken. Dat mag geen bloggen heten.

Ik houd mezelf er buiten, want ik ben nu eenmaal een beetje aan schrijven verslaafd (net iets minder dan aan hardlopen, maar toch), dus dat ik de schrijfwedstrijd qua hoeveelheid letters heb gewonnen is geen maatstaf. Dan de onvolprezen Siebe – die heeft gewoon dezelfde verslavingscombinatie als ik.

Om het gezellig te houden ga ik geen namen noemen, maar Constatering nummer 3 mag toch wel zijn dat we misschien moeten beslissen om de rubriek Blogs te verwijderen van de site. Bij gebrek aan schrijvende hardlopers of hardlopende schrijvers.

Ik heb in het woordenboek nog even opgezocht, wat weblog betekent: "actuele website waarop regelmatig korte stukjes, foto's, filmpjes enz. verschijnen, al dan niet uit de persoonlijke sfeer". De steekwoorden zijn actueel en regelmatig en daar rammelt het bij ons behoorlijk aan. Zijn er bij die 1700 GAC-ers dan helemaal geen mensen die met enige regelmaat een blogje willen schrijven?
 

Back To Top