Skip to content
  • Blog

Bijna 2 maanden ben ik nu voorzitter van GAC. Hoe is me dat bevallen? Nou, eigenlijk best wel goed. Al snel na de ALV waarin ik tot voorzitter werd benoemd maakte ik kennis met onze contactpersonen bij onze hoofsponsor, Klaverblad Verzekeringen. Het was een zeer aangename kennismaking. Als je daar binnenkomt dan voel je direct een sfeer van "we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen", en dat past volgens mij ook goed bij GAC. We hebben dan ook afgesproken dat we graag nog een paar jaar samen verder gaan. Ook onze evenementen Maple Leaf Cross en Klaverblad Arena Games (over een kleine maand, met veel toppers!) profiteren daarvan.
De vele vergaderingen en (kennismakings)gesprekken, binnen de vereniging maar ook o.a. bij onze gewaardeerde buurman Nike, de gemeente en Run2Day Hilversum, die ik de laatste tijd heb gehad gaan nog wel eens ten koste van een training, maar dat heb ik er graag voor over. Wat hebben wij veel gemotiveerde en kundige vrijwilligers! Successen waren er genoeg, bij de Driedorpenloop en dit weekend alleen al op de eerste dag van het NK Masters 7x goud !!! (dag 2 start net terwijl ik dit schijf). Maar ik noem ook graag mooie initiatieven zoals Power GAC, de Marathongroep, de extra pupillentraining, allemaal geboren in de hoofden van onze mensen.

Dit weekend begon vrijdagmiddag met een dieptepunt. Een prachtig nieuw evenement van GAC, Tempo en Zuidwal, in hele goede samenwerking met Goois Natuur Reservaat, werd op het allerlaatste nippertje afgelast op last van de provincie. Erg jammer voor de deelnemers en zeker ook de vrijwilligers die hier veel tijd in hebben gestopt. Het is moeilijk te begrijpen dat de provincie niet vertrouwt op de deskundigheid van GNR, de beheerder van het gebied. Als  buitensportvereniging zijn wij ook bijzonder begaan met de natuur waarin wij sporten. Vorige week nog tijdens het trainen op een bospad stopte onze groep plots met lopen, omdat er net voor ons een hazelworm het pad overstak. Ik heb een foto gemaakt en de hazelworm bij aankomst bij de club geregistreerd op het bord ten bate van de telling. Om maar te spreken met de woorden van Liesbeth Bronkhorst van Natuurmonumenten (zie Puur Natuur nr 2) "Buitensporters zijn er niet bij gebaat dat hun activiteit de natuur beschadigt. Dan zouden ze de kip met de gouden eieren slachten". Maar goed, volgend jaar een nieuwe kans!

Na deze tegenvaller waren daar natuurlijk de prachtige zege van het Nederlands elftal op Spanje, die we op groot scherm in de kantine volgden met een bijzonder gezellige groep leden, en niet te vergeten zaterdagochtend de atletiekclinic voor loopsporters die de CWA voor ons had georganiseerd. Dit is echt een aanrader! Jongelingen Harry, Jurre, Judith, Michiel en Daniel gaven ons als volleerde trainers een mooi kijkje in de keuken van het speerwerpen en sprinten.

Een zeer sportieve groet!
Paul

Back To Top