Skip to content
  • Blog

Sinterklaas riep Pieter bij de Sinterklaasloop al naar voren. Maar Pieter was geveld door griep en zijn vrouw Tonny nam de medaille voor verdiensten in ontvangst.

Pieter gaat ons verlaten. Hij verhuist met Tonny naar Diepenveen bij Deventer, om dichter bij de kinderen en kleinkinderen te gaan wonen.

Ik leerde Pieter kennen toen ik een training gaf van de basiscursus nordic walken. Altijd leuk om bij een basiscursus te zien wat er zoal tussen zit. Bij haast elke basiscursus is er wel een deelnemer die – voorzichtig gezegd – wat moeite met de coördinatie heeft. Maar er zit meestal ook een talentje tussen.

Zo'n talent was Pieter. Hij pikte de techniek goed op, maar hij was vooral ook gedreven. In de weken na de cursus had ik steeds iemand vlak achter mij aan lopen die al mijn bewegingen nauwgezet kopieerde. En met succes. Pieter was al gauw een van de betere nordiccers.

Tijd om hem trainer te maken! Dat wilde hij ook wel – hij was ook al hardlooptrainer geweest – maar … geen tijd … niet nu … Ik ging mijn eerste trainerscursus voor nordictrainers geven en na flink wat zeuren deed Pieter gelukkig wel mee. Dat was zes jaar geleden. Ook dit pikte hij snel op, zelfs het lastige techniek geven. We hadden er al gauw een fijne trainer bij.

Pieter was altijd te vinden voor bijzondere activiteiten: met de bus naar Amersfoort of Huizen en teruglopen. We deden verschillende keren mee met Enne onnutte to-gt in Groesbeek.
Hij werd ook steeds sneller en had al gauw als ultiem doel mij er bij een loopje uit te lopen. Ik heb dat nog een tijdje weten te voorkomen, maar hij is er uiteindelijk meermaals in geslaagd!

Nordic walking heeft buiten de club nogal een suf imago. Om te laten zien wat deze tak van sport bij GAC inhoudt, leek het me leuk om bij de Hilversum City Run mee te nordiccen. Pieter was de eerste die zich hier enthousiast voor aanmeldde. Uiteindelijk hebben we met de vijf snelste nordiccers meer dan honderd hardlopers onze hielen laten zien. Opzet geslaagd!

Pieter en Tonny zijn in Deventer al op zoek naar een vereniging waar ze kunnen nordiccen. Wij zien Pieter daar binnenkort wel weer als trainer rondstappen.
We zullen ze allebei hier missen. Pieter, bedankt voor je geweldige (en snelle) trainingen!

Liene Malsch

Back To Top