skip to Main Content

Luide aanmoediging voor ½ marathon groep bij geslaagde Wasmeerloop

Op zaterdag 18 juni organiseerde het evenemententeam van de Loopsportcommissie (LSC) de traditionele Wasmeerloop.

Degenen die het parcours hebben uitgezet, hebben een klein stukje moeten omleggen vanwege een gewijzigde situatie in het bos. Ook hebben zij de situatie met een behoorlijk aantal runderen op het parcours even aangekeken, maar de kudde maakte gelukkig op tijd plaats.

Er deden in totaal zo’n 190 hardlopers, nordiccers en sportief wandelaars mee. Dit jaar deed ook de trainingsgroep van de ½ marathon mee en daarvoor kregen zij luid applaus. Alleen hebben zij dat niet gehoord omdat zij voor de start eerst een aantal kilometers extra hebben gelopen en zodoende 4 minuten later bij het officiële parcours aankwamen. Deze Wasmeerloop zal perfect hebben gepast in hun enigszins gewijzigde trainingsaanpak, deels gebaseerd op het principe van ‘sportrusten’ waarover na de zomer de LSC nog een thema-avond zal houden.

De hardlopers liepen 1, 2 of 3 ronden van 4 kilometer. Na 1 of 2 rondjes kan beslist worden of er nog een ronde van 4 kilometer bij kan. Het parcours voor de nordiccers en sportief wandelaars beslaat 5,7 kilometer.
Na een erg natte week was het precies op tijd droog weer geworden op deze zaterdagochtend. En hoewel het wat frisser was dan normaal voor de tijd van het jaar had een aantal deelnemers toch duidelijk last van de warmte. De bekertjes water bij de finish vonden dan ook gretig aftrek en de versnapering in de vorm van een worteltje ging er ook best in. Degene die na afloop nog naar de kantine gingen, ontvingen een consumptiebon.

Alle vrijwilligers bij deze loop, bedankt voor jullie inzet en alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme.
Foto’s vind je
hier.

Kees Tabak
Loopsportcommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X