skip to Main Content

 

Hilversum – De GAC vrouwen mochten zich 18 juni opmaken voor de derde competitiewedstrijd in de 2e divisie. Een thuiswedstrijd in het zonovergoten en vooral warme Hilversum. Vooraf kreeg elke GAC-deelnemer een bloemenkrans van de ploegleider om het ‘groepsgevoel’ een beetje te creëren. Als een stel atleten uit Hawaii liepen ze over de baan heen te huppelen; een vrolijk gezicht.

Marieke van der Laan mocht om 11.30 het spits afbijten bij het kogelslingeren. Alle factoren voor een PR waren aanwezig; goede supporters, goed weer en vooral een Marieke die er zin in had. En hoe. Bij de tweede poging verbeterde ze haar PR met 11 centimeter naar 38,87 meter. Dat belooft wat voor het NK over twee weken. Dan over die 40 meter hè Marieke. Toen was het de beurt aan Moniek Stijvers. Met de bloemenkrans om haar arm gewikkeld begon ze aan het kogelstoten. De eerste twee pogingen ging ‘mwah’, maar bij de derde poging was het raak. 11,49 meter was een nieuw wedstrijd-PR (want ja mensen, in de training stoot ze nog verder!). Ondertussen mochten Sterre Weber en Anja Bekema zich opmaken voor de 100Mh. Hun tijden waren respectievelijk 16,54 sec. en 18,53 sec. Sterre Weber sprong 2,5 uur later naar een hoogte bij hoogspringen van 1,50 meter. Anja deed de 200 meter en sprintte naar 27,95 sec. Susan Visser, die moest invallen voor Mauve Bos, mocht een dagje lekker gaan springen. Allereerst over een hoogte van 1,45 meter en daarna sprong ze 4,62 meter bij het verspringen. Lianne Bruins, de vaste kracht bij de GAC vrouwen, overtrof zichzelf. ‘Nee, ik voel me helemaal niet goed’, zei ze voor ze moest gaan kogelslingeren, maar niks was minder waar. Ze verpulverde haar PR en zette die op 41,63 meter. Goed voor een tweede plek bij het kogelslingeren. Bij kogelstoten was ze minder tevreden, maar je kunt niet alles hebben: 11,80 meter en een derde plek. Kato Leusink deed de 100 en de 200 meter. Voor haar een mooie tijd op de 100 onder de 13 seconden: 12,90 sec. Op de 200 snelde ze naar 26,48 sec. Judith Rasch deed de 400 meter en had daar slechts 61,69 seconde voor nodig.

Bij Sanne Eekel, zag je al bij het inspringen dat het goed ging komen die dag. Ze had er zin en er zat kracht in haar afsprong op het onderdeel verspringen. En goed kwam het. Ze verbeterde haar PR met 12 centimeter naar 5,23 meter. Eveneens was er een PR voor Evelien Hooijman op de 400 meter. Zij doorkruiste de magische barrière van de minuut. Weliswaar maar één honderdste, maar onder de minuut is onder de minuut: 59,99. En ja, als je een onderdeel voor het eerst doet, dan heb je altijd een PR. Zo liet Justine Fleming zien wat bikkelen is op de 3000 steeple. Ze liep goed haar eigen race en deed het klasse voor de eerste keer. Een mooie 5e plek voor haar en een nieuw PR dus van 14.22,98. Mirjam Koersen, eveneens een vaste waarde bij de GAC vrouwen, deed mee aan de 1500 meter. Ze zou behouden starten om vervolgens de laatste 500m te knallen. ‘Als ik de 5 minuten maar haal’ zei ze vooraf nog. Maar we kennen allemaal Mirjam, die loopt gewoon een snelle tijd. En dat deed ze. Tot de laatste 100m liep ze achter haar concurrente, maar het was eigenlijk vanaf de start al duidelijk dat Mirjam zou gaan winnen. Ze deed een geweldige eindsprint en won de 1500m in een tijd van 4.49,82.

Tot slot mochten estafettevrouwen het afmaken. Anja was startloopster. Dat deed ze geweldig. Gewoon eigen race lopen (want volgens mij is Anja niet gek te krijgen) en als tweede wisselen op Evelien. Die lag toen circa 30 meter achter maar maakte die gat bij de wissel kleiner tot ongeveer 10 meter. Ja en toen kwam Judith. Die dacht; ik ga gewoon d’r op en d’r over. Al na 100m was de achterstand al omgezet in een voorsprong die zich steeds meer uitte in een groter wordende voorsprong. Kato mocht het afmaken, al was dat eigenlijk slechts een ereronde. Je moet het natuurlijk wel nog even afmaken, maar dat deed Kato. Ze verslapte geen moment en wonnen hun serie. Op het onderdeel werden ze tweede met een tijd van 4.09,31.

Uiteindelijk zijn de vrouwen 4e geworden in de poule en 7e landelijk. Dat betekent dat zij door mogen naar de promotiewedstrijd! Op naar de 1e divisie!

Lieve meiden, super goed gedaan vandaag maar het was bovenal erg gezellig! Allemaal je bloemenkrans bewaren voor in september, want blijkbaar brengt het geluk!

Jurre Wildschut
(De ploegleider van die dag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X