skip to Main Content

Tijdens de Klaverblad Arena Games 2016 heeft de Amerikaan Vernon Norwood het zestien jaar oude baanrecord aan diggelen gelopen. Het record stond sinds 2000 op 46.02 sec., maar sinds gisteren op 45.88 sec. Voor de rest waren er mooie prestaties bij het verspringen en de 100 meter en kwam er natuurlijk een aantal GAC’ers in actie.

Wedstrijd eenmalig in september
De Klaverblad Arena Games 2016 waren voor een keer weer terug naar de oude datum in september. Dit vanwege een overvol programma in juli, met onder meer de EK in Amsterdam. Veel atleten hebben hun seizoen inmiddels beeindigd, waardoor het aantal deelnemers wat tegenviel en het programma wat compacter was dan andere jaren. Desondanks was er toch wat spektakel op het Arenapark.

Baanrecord 400 meter van Vernon Norwood
Naast de goede prestatie van Norwood, liet nog een aantal atleten zich van hun goede kant zien. Zo won Sanne Verstegen de 400 en 800 meter, nadat ze afgelopen donderdag ook al bij GAC was en het baanrecord op het laatstgenoemde onderdeel verbeterde. Bij de mannen werd het verspringen gewonnen door de Brit Daniel Gardiner (7.85 m.) en de Portugese sprinter David Lima schreef de 100 meter op zijn naam (10.82 sec. met forse tegenwind). Meerkampster Nadine Broersen, een paar weken geleden nog actief in Rio, won het verspringen (6.19 m.) en werd tweede bij het kogelstoten (14.11 m.).  

GAC’ers in actie op verschillende onderdelen
Namens GAC deed Paul Groen mee bij het discuswerpen en het verspringen. Met name het eerste onderdeel werd er door de stevige wind niet makkelijker op. Paul noteerde in zijn beste worp een afstand van 37.52 m. Bij het verspringen landde hij na 6.75 m.
Van de MiLa-groep van Michiel Löschner startten Pieter Mijnhout en Eduard Grob op de 400 en 800 meter. Pieter kwam tot een tijd van 54.29 sec. Voor Eduard zijn afstanden als 1500, 3000 en 5000 meter meer zijn specialiteit, maar gisteren liet hij zien ook een prima 800 meter te kunnen lopen (2:02.85).
Lianne Bruins heeft inmiddels al een paar jaar een dubbelfunctie bij de Klaverblad Arena Games: ze is zowel organisatielid als deelneemster aan het kogelstoten en discuswerpen. Dat was dit jaar niet anders. Bij het kogelstoten landde haar kogel na 12.34 m. in de bak en bij het discuswerpen noteerde ze een afstand van 40.51 m.
In het voorprogramma waren weer tientallen pupillen te bewonderen bij de sprinttweekamp. En ook was er een prima opkomst voor de PIOS Kids Run van 1000 meter, waar Florian Vriezen met 3:24.77 de snelste was.

Uitslagen en foto’s
Op Liveresults vind je alle uitslagen van de wedstrijd. De foto's van de wedstrijd staan op de website van de Klaverblad Arena Games.

Vrijwilligers bedankt!
Ook dit jaar hebben vele vrijwilligers weer hard gewerkt om de Klaverblad Arena Games mogelijk te maken. Namens de organisatie willen we al die vrijwilligers dan ook heel erg bedanken. Ondanks dat het deelnemersveld wat tegenviel, hebben we er toch weer een prima wedstrijd van gemaakt.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op jullie steun rekenen!

Namens de Klaverblad Arena Games organisatie,
Ferdy Cornelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X