skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen

Op initiatief van de Meedenkgroep van het Cronebos zijn in het grasveld direct na het toegangshek velden met bloemen ingezaaid en is er een nieuw wandelpad aangelegd. De meedenkgroep waarin ook GAC vertegenwoordigd is, werkt nauw samen met de eigenaar van het bos: Natuurmonumenten. Gezamenlijk is er financiering aangevraagd bij het fonds Betrekken Bij Groen om dit project, meer diversiteit in het veld achter het Tolhuis, te kunnen realiseren. In maart is het geld beschikbaar gekomen en zijn omwonenden samen met vrijwilligers hard aan de slag gegaan met als resultaat dit prachtige kleurrijke veld.

Het nieuwe pad slingert langs de bloeiende velden waar het op een zonnige dag gonst van de insecten. Het oorspronkelijke pad langs de bosrand is afgesloten zodat daar meer rust heerst voor vogels en dieren als ree, das, boommarter maar ook levendbarende hagedis en ringslang. Het nieuwe slingerpad vervangt dit oude pad. Maar verderop zijn ook nog allerlei paden die leiden naar de heidestukken en het douglasbos.

Naast het inzaaien wordt het veld handmatig met de zeis gemaaid. Jaarlijks komen schapen het gras wegvreten en stimuleren we de diversiteit door het maken van een insectenhotel, nestkasten langs het veld op te hangen en het planten van vruchtdragende struiken. Een zoemend en fluitend geheel (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland!

Back To Top
X