skip to Main Content

Mastercompetitie dames 25 juni 2017 Alphen aan den Rijn
Zondag 25 juni gingen we met 6 dames masters en een sterke mannenploeg naar Alphen aan den Rijn. Na een heerlijke tropisch warme week was het weer nu een beetje somber en druilerig maar dat hield ons niet tegen om er een prima wedstrijd van te maken. We waren danig gehavend door vakanties, blessures en omdat de ploegleider het nodig vond om wat atletes een dagje vrij te gunnen: domme ploegleider!!
Wij dames waren niet helemaal op oorlogssterkte dus had de ploegleider toch een klein beetje kromme tenen: er mocht echt niks mis gaan. Wel waren alle nummers bezet met hier en daar een dubbeltje. Maar oh, wat gingen ze er allemaal voor!!
Ingrid is herstellend van een enkeloperatie, en wierp, slingerde, en stootte kogels en speer naar aanzienlijke afstanden.
Rietje maakte er een feestje van (net na haar 78ste verjaardag: heerlijke traktatie!) door prima te presteren op hoog en 100 m., welke nummers gelijktijdig waren. Geen probleem voor deze stoere master: gewoon schoenen wisselen en gaan!
Ilona ging lekker op ver en speer: met een strakke hamstring geen fijne onderdelen maar ook Iloon is een echte master!
Denise is sterk op de wat langere afstanden, ze liep een mooie tijd op de 800 meter.
Dineke liep een prachtige stabiele 3000 meter. Steady state en dat na een turbulente verhuizing!
Ikzelf, Brigitte mocht de 200 meter lopen: prachtige tijd maar alweer geen clubrecord: pas voor de derde keer met teveel rugwind …..
De estafette zouden we op safe lopen, opdracht van de ploegleider! De finale was eigenlijk al binnen en er waren wat lichte ongemakken bij de dames: erg strakke spieren! Denise hield zich niet echt aan de boodschap van rustig aan: ze liep een sterke 400 meter, Brigitte liep daar achteraan een rustige 300 meter (bang voor de ploegleider!). Rietje mocht de 200 meter lopen en deed dat geweldig: als een jonge blom sprintte ze over de baan! En op Ilona met een stokje staat geen rem: ze roffelde keurig de laatste 100 meter af en bracht het stokje over de finish.
Ondanks de zorgen van de ploegleider behaalden we opnieuw een prachtige eerste plaats in onze poule en staan we landelijk fantastisch bovenaan!

Supergoed gedaan dames!!

Veel dank aan Aswin Jägers namens alle atleten, omdat hij het jureren van ons heeft overgenomen!
Op 10 september is de finale van onze competitie. Alle ploegen beginnen dan weer met 0 punten. Plaats van de wedstrijd is nog niet bekend.

Brigitte, de (nogal blije) ploegleider.

Foto's door Youri van der Linden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X