Skip to content

Zondag 9 juni 2024 was de tweede competitiewedstrijd voor de masters en net als vorig jaar lekker dichtbij in Bussum. Gelukkig niet zo heet als een jaar geleden.

Helaas moesten we het door diverse redenen zonder een aantal toppers doen, die al jaren een vaste waarde van ons masterteam vormen. Maar… de nieuwe aanwinsten in de ploeg lieten zien zeker niet voor hen onder te doen!

Onze ervaren topper Ellen Tromp mocht als eerste aan de bak of in de bak eigenlijk bij het verspringen en dat ging meteen erg goed, zij liet een afstand van 4,10 meter opmeten. Met later nog een hoogte van 1,35 meter op hoog en 9,64 meter bij kogel was zij onze absolute topscorer, in haar eentje verzamelde zij maar liefst 2353 punten!

Daarna was de beurt aan Mariëlle de Rijk, zij liet de kogel na 8.70 meter neerdalen. Ook nam zij het kogelslingeren voor haar rekening en met een mooie 32.48 meter zorgde zij weer voor de nodige punten.

Toen was het de beurt aan de loopsters voor de 3000 meter. Debutante Tineke Heuveling liet er geen gras over groeien en nam onmiddellijk de kop, die zij niet meer afstond. In haar allereerste 3000 liet zij een prachttijd van 11.00,82 noteren. Karin Vissers maakte het plaatje compleet door met 11.48,16 een mooie 5e plek op te eisen.

Ploegleider José Hilhorst nam het speerwerpen en verspringen voor haar rekening. De speer landde na 18.89 meter niet veel onder haar PR, bij ver was zij goed voor 3,24 meter.

Irma Wesseling en Denise van der Linden startten op de 100 meter. Voor Denise was dat letterlijk, zij stapte uit, want wilde haar knieblessure niet verergeren, zij moest ook nog de 200 meter. Irma wist ondanks de -2.9 wind toch een keurige 15.17 neer te zetten. Op de 200 meter startten beide dames weer, Denise liep 31.7 en Irma 32.40. 

Daarna verschenen Christine Bosch en Suzanne Plaum aan de start voor de 800 meter. Christine ging er als een haas vandoor en finishte in een schitterende 2.14,03, Suzanne haalde  opnieuw een paar secondes van haar PR af en liep 2.44,33.

Tot slot de altijd spannende Zweedse estafette met twee debutantes in het team. Christine nam als gewoonlijk de 400 meter voor haar rekening, zij gaf het stokje met een enorme voorsprong over aan Suzanne, die de voorsprong wel kleiner zag worden maar wel wist te behouden. Mariëlle vertrok als een speer, maar kon uiteindelijk de supersnelle loopster van U-track niet meer achter zich houden, maar dat is zeker geen schande. Irma zette de achtervolging in, maar ondanks haar enorme frequentie kon zij U-track niet meer achterhalen. Maar wel een mooie 4e plek voor ons nieuwbakken estafetteteam!

En al deze schitterende prestaties zorgden voor een 1e (landelijke) plaats en dus gaan we optimistisch naar de finale in september met een nieuwe opzet: meer onderdelen en voor het eerst een 4×200 estafette. 

Veel dank aan juryleden Margriet en Jeroen Hilhorst. Zonder juryleden is een wedstrijd nu eenmaal niet mogelijk. 

Dineke Kok
supporter

Back To Top