Skip to content

Op de Nederlandse kampioenschappen indoor in Apeldoorn heeft Erwin Slokker op het onderdeel hinkstapsprong de derde plaats behaald met een afstand van 14,56 meter. Hij haalde bronzen medaille achter Fabian Florant (16,45 meter) en David van Hetten (14,89 meter).
Met deze prestatie verbeterde hij ook het clubrecord met 30 cm.

Paul Groen was rond 19.40 vanavond op de buis te bewonderen bij NOS studio sport doordat hij de finale 60m horden wist te halen. Hij zette de 5e tijd neer.
Daarnaast werd hij 4e bij het verspringen. Met zijn sprong van 7,06 bleef hij iets achter zijn pr van vorige week (7,25) tijdens de NK meerkamp, maar liet hij wederom zien bij de Nederlandse top te horen.

Arjan van Harn wist ondanks een lastige voorbereiding (2 weken geleden liep hij een blessure op aan zijn kuit) zich in vijf pogingen te verbeteren. Driemaal zat hij boven zijn oude persoonlijk record van 14,30. Met 14,38, 14,39 en 14,49 wist hij de finale te bereiken en eindigde hij als 8ste op dit NK.

De MILA atleten van Michiel Löschner presteerden ook erg goed, maar kwamen helaas net te kort om zich te kunnen kwalificeren voor de finales. Allen startten zijn in de kwalificatieronde in naar later bleek de langzaamste serie, wat niet helpt om jezelf op basis van tijd te plaatsen.

Op de 800m waar Christine Bosch mee liep werd er langzaam gestart en veel geduwd en getrokken. De laatste ronde waren drie dames los van de rest, onder wie Christine. Bij het uitgaan van de laatste bocht stevende ze af op een tweede plek, maar ze werd vlak voor de finish nog ingehaald. Toen ook de tweede en derde serie gelopen waren, bleek haar tijd net niet voldoende om als tijdsnelste naar de finale te mogen. Een kleine tegenvaller na een verder goede winter (re: met oa een 2e plek bij de Sylvestercross). Maar het was wel weer een leerzame en daarmee waardevolle ervaring.

Bij de heren was de concurentie op de 800m groot. Het doel van Sam de Vor was om bij de eerste vier te eindigen en zo wellicht als tijdsnelste door te gaan naar de finale. Een lastige opgave gezien zijn plaatsing in de de eerste en langzaamste serie. Na een rommelige eerste ronde met weer veel duw- en trekwerk, wist Sam zich lang te handhaven op de vierde plek. De laatste ronde kwam Sam net te kort. Hij finishte als 5e maar liep wel zijn beste race van deze winter.

Daarna was het de beurt aan David Vonk op de 1500m. Een snoeiharde laatste 500m resulteerde in dit deelnemersveld op een mooie 5e plaats. Het leverde niet de stiekem gehoopte finaleplek op, maar het was een goede prestatie op zijn eerste indoorwedstrijd dit seizoen dat vooral uit crossen bestond.

Cas Lutz, had vorige week een sterk debuut gemaakt op de 10km in Schoorl, maar had daar een lichte blessure aan over gehouden. Hij kon zijn goede vorm daardoor helaas niet verzilveren op de 3000m tijdens de NK indoor. In overleg met de trainer werd besloten niet te starten. Zijn winter kan hoe dan ook niet meer stuk.