Skip to content

Op zaterdag 25 september wordt op de atletiekaccommodatie van de Gooise Atletiek Club (GAC) de 5e editie van de Hilversum Wandelchallenge feestelijk afgesloten. Het laatste startsein van de drie wandelroutes (5, 7,5 en 10 kilometer) wordt gegeven door Wethouder Karin Walters.

De Wandelchallenge Hilversum

De Wandelchallenge Hilversum is een wandelprogramma van 20 weken, georganiseerd door de eerstelijnszorgverleners in Hilversum in samenwerking met de buurtsportcoaches. De Wandelchallenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Begin mei zijn ruim 100 deelnemers enthousiast gestart. Nu, 20 weken later, hebben de deelnemers de voordelen van regelmatig wandelen op lichaam en geest zelf ervaren.

Feestelijke afsluiting

De feestelijke afsluiting vindt plaats op zaterdag 25 september op de atletiekaccommodatie van GAC, Arena 103, 1213 NZ in Hilversum. De inloop is van 08.30 tot 09.00 uur, om 09.15 uur gaat de groep van start. Om 11.00 uur zal de groep terug zijn en is er ruimte om na te praten onder het genot van een consumptie.

Watertappunt

Wethouder Karin Walters wandelt samen met de deelnemers van de 5 kilometer langs één van de negen openbare watertappunten. Het watertappunt staat aan de Laapersweg (nabij station Hilversum Sportpark). Kunstenaar Eric van der Vegt heeft ook rondom dit watertappunt streetart gemaakt. De streetart is gemaakt om de bewustwording rondom drinkwater en het gebruik van de watertappunten te vergroten. JOGG-Hilversum is bij dit initiatief betrokken en zal tijdens de wandeling aanwezig zijn.

Het wandelen gaat door

De Hilversum Wandelchallenge stopt niet na 25 september. Tot aan de 6e editie van de Wandelchallenge in april 2022, kan elke zaterdagochtend 5, 7,5 of 10 kilometer gewandeld worden. Wil je ook beginnen met wandelen? Op de website www.wandelchallengehilversum.nl staat de meest actuele informatie over de routes, het programma en de actuele coronamaatregelen.

Met vriendelijke groet,

Sanne Meerman

Medewerker Communicatie en Promotie, Gemeente Hilversum

Back To Top