Skip to content

Zaterdag 19 maart werd de finale van de crosscompetitie regio 1 t/m 5 gehouden in het natuurgebied van Wieringerwerf. Een prachtige omgeving met een aanblik van veel metaal en blik geparkeerd in de natuur welke nauwelijks op een andere manier te bereiken was. Naarmate de wedstrijddag vorderde, rook het ook steeds meer naar “natte moerasgrond”. Het parcours leek op een “knollenveld” met veel bochten en vergde veel technisch lopen; kortom een selectieve wedstrijd finale waardig.

De junioren van GAC waren in alle categorieën vertegenwoordigd. Hielke en Pepijn beten de spits af met een 5.000 m bij de jongens A en B. Bij de meisjes A en B liepen Maaike en Eden een goede race. Zowel Hielke als Maaike konden de verwachtingen uit de voorrondes niet helemaal waar maken en waren zelf niet tevreden over hun prestaties.

Naar mate de leeftijd jonger wordt, worden de groepen aan de start steeds groter. De jongens C hadden zich met 6 atleten geplaatst voor deze finale. Het moeilijke parcours bezorgde de grote groep lopers wel problemen om het tempo goed vol te houden. Max v Craen kwam als eerste loper van GAC als 17e atleet over de finish op ruime afstand gevolgd door zijn loopmaatjes. Ook de meisjes C stonden met een grote groep aan de start. Jolente wist als eerste GAC’er op een verdiende 12e plaats de finishlijn te passeren. Bij de jongens D2 was Yoram vooraf overtuigd van zijn overwinning. Het werd een spannende strijd welke hij uiteindelijk met een 2e plaats wist te bezegelen. Jurre liep in het kielzog van Yoram naar een zeer knappe 4e plaats, zodat beiden een plaatsje op het podium verdienden en als ploeg ook nog de 2e plaats opeiste. De jongens D1 deden allen flink hun best met de beste prestatie van Robin. Uiteindelijk bleken ze heel verrassend als ploeg op de 3e plaats geëindigd te zijn. De atleten hadden dit niet verwacht en waren tijdens de prijsuitreiking al naar huis.

Als laatste van de junioren stonden de meisjes D1 aan de start. Van Myrte werd veel verwacht gezien haar prestaties bij de voorrondes. Samen met nieuwkomer Roos streden zij om de podiumplaatsen. Myrte werd 2e en Roos 5e. Mede dank zij hun prestaties waren zij als ploeg op de 1e plaats geëindigd.

De junioren van GAC hebben het crossseizoen waardig afgesloten en met vier individuele en drie ploegenprijzen bij de junioren D ook een aantal prijzen in de wacht gesleept.. Hopelijk kunnen deze atleten dit ook voortzetten als zij iets ouder zijn.