skip to Main Content

Met een wat gehavende damesploeg trokken we naar Brabant voor onze competitiefinale. De afgelopen 3 jaar waren we kampioen geworden maar dit jaar zou dat lastiger worden, dat wisten we vooraf al. Wat blessures en een paar meiden niet topfit. Ook geen support van de mannenploeg omdat die nipt de finale hadden gemist.
Maar wel een aantal fantastische supporters. Kees (onze supertrainer), supermaatje Dineke, Jan en Richard van de herenploeg die helemaal met ons meereisden, Wendy, altijd gezellig en vooral niet te vergeten Pieter ons allertrouwste jurylid: zonder Pieter mogen we niet eens meedoen!!

Het weer was ons goedgezind, heftig voorspeld maar uiteindelijk vrij mild met alleen af en toe stormvlagen.
Dus veel ruimte voor mooie prestaties. En daarmee ging de wedstrijd als een speer!!
Rietje trapte af met een prachtige tijd op de 100 meter, 16.30s, helaas geen nationaal record vanwege de wind (+2.7). Jammer.
Ook Denise vloog over de baan in een blijmakende tijd van 14.37….tja die wind: + 4.0 m/s. Net iets teveel…
Voor de wedstrijd maakte het niet uit. Tijd telt en de punten (898 p. voor Rietje) waren binnen.

En zo ging het de dag door. Pauline liep een prachtige steady race, en dat na haar heftige knieblessure!! Iedereen zat een beetje met samengeknepen billen maar ze slaagde met glans voor deze stresstest! Die knie kan wat hebben!

Mooie prestatie van Birgit op de 1500 meter, die viel niet mee met al die wind tegen…. Inez en Ellen hadden windje mee op de 200 meter. Inez liep een mooie tijd: 31.12s. En laat nou net de wind zich even van een zachtere kant laten zien: + 1.1 m/s en dus een echt clubrecord V55!!

Op verspringen mochten Rietje en Inez "team GAC" vertegenwoordigen. Rietje (77 jaar jong) dartelde naar 3.48 m. wat 888 punten opleverde.

Tussenstanden werden summier doorgegeven en de ploegleider was druk  met ploegleiden dus ook geen tijd voor atletiek.nu. Maar we zweefden wel steeds rond dat podium.

Ingrid (niet helemaal topfit) leverde weer flink wat punten voor het team: kogel (10.45) en discus (32.11) samen goed voor 1490 punten!

En dan komt het toch weer aan op het laatste onderdeel, de 4×100 estafette! We wisten niet precies waar we stonden maar duidelijk was dat de estafette goed moest zijn. En dat gebeurde ook. Ilona (net terug van een kuitblessure) leverde het stokje keurig af bij Denise die er als een bliksemschicht vandoor ging (en dat met een 400 en een 100 in de benen en ook nog wind tegen!).
Inez liep weer een prachtige snelle bocht en Ellen pakte op het laatste stuk nog drie andere meiden in! Wat een mooie race.  DEM Beverwijk, de grote concurrent had wel snellere loopsters maar veel mindere wissels! Dus we werden tweede achter DEM maar met miniem verschil!

Tja en dan begint het wachten op de uitslag. Het was echt heeeeel spannend.
We werden eerste! Alweer de landelijke competitiefinale gewonnen! Wat een feestje!
Het was echt heel close:
1  GAC: 6673 punten
2. DEM: 6641 punten
3. CIKO: 6247 punten

Onze baas en trainer Kees kon het mooi samenvatten: de ploeg was niet optimaal in vorm maar de dames die er stonden hebben maximaal gepresteerd! Hulde dames!!

Brigitte (ik loop nog steeds naast mijn schoenen 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X