skip to Main Content

GAC Marathongroep naar Rotterdam
In het najaar van 2017 is de marathongroep voor het vierde achtereenvolgende jaar van start gegaan. Een kleine 40 hardlopers hebben zich ingeschreven om door de trainers van de GAC voorbereid te worden op een voorjaarsmarathon. Medio december zijn de trainingen echt van start gegaan en hebben de lopers met name op de zondag lange afstanden gelopen.

Een groot deel van de lopers heeft besloten om op 22 april mee te doen met de Connemarathon in Ierland. Voor hen zit er op het moment van het schrijven van dit stuk nog een kleine twee weken training en rust in het vat. In totaal hebben 20 deelnemers van de marathongroep, waaronder ondergetekende, zich ingeschreven voor dé marathon in Nederland: Rotterdam.

Op zondag 8 april was het dan zo ver. De weersverwachtingen waren niet ideaal en toch wel een tikje aan de warme kant. Met een start om 10:00 uur zou de verwachte starttemperatuur rond de 14 graden zijn en gedurende de race oplopen tot 19 graden. Na de groepsfoto op het Stadhuisplein zijn onze lopers in de verschillende startwaves vertrokken om de 42 kilometer en 195 meter te volbrengen. In de eerste twee uur bood sluierbewolking nog wat beschutting en met af en toe een zacht briesje was het nog best comfortabel loopweer. Rond het middaguur werd het echter snel warmer en daarmee ook zwaarder. Aangemoedigd door een aantal trainers, coördinatoren en deelnemers van de marathongroep, waaronder een mooie selectie van Ierlandgangers wisten 18 van de 20 lopers de finish op de Coolsingel te bereiken.

Traditioneel werd de dag afgesloten met een samenkomen bij Café De Beurs op de Lijnbaan en kunnen we terugkijken op een hele geslaagde en gezellige dag met mooie sportieve prestaties.

Alle uitslagen van onze GAC-ers zijn hier te vinden.

Friso van Wieringen, trainer bij de marathongroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X