skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwingen

GAC Vrouwen Promoveren Naar 1e Divisie!

Zondag 9 september moest het gebeuren bij Altis in Amersfoort. Op deze dag stond namelijk de promotie/degradatiewedstrijd op het programma. Op papier zouden de GAC vrouwen ‘gewoon’ moeten promoveren, gezien hun vorm dit seizoen, maar op zo’n dag begint iedereen gewoon weer op nul en heeft iedereen evenveel kans. Twaalf teams strijden om vier plekken die mogen promoveren. Een extra motivatie voor de GAC vrouwen: de GAC mannen zitten al in de eerste divisie. Bij promotie zou dus betekenen dat beide ploegen weer bij elkaar zitten (wat wel zo gezellig is). Nog even een korte uitleg betreft de puntentelling per onderdeel; de nummer een krijgt 12 punten, de nummer twee krijgt 11 punten enzovoort.

Nadat de ploegleider (bij voorbaat al schor van het gillen) iedereen een bloemenkrans had gegeven kon er om 10.45 uur worden begonnen met het kogelslingeren. Marieke van der Laan slingerde de kogel naar een mooie 41,39m. Slechts een halve meter onder haar PR. Conclusie: Marieke heeft goed door getraind in de vakantie. Haar slinger was goed voor de 4e plaats en dus 9 punten. Lekker begin. Lianne Bruins kwam in groep 2 tot 38,12m. Bij hink-stap-sprong kwam Eline Dalderop in actie. Met een solide sprong kwam zij tot een afstand van 10,68m. Een 3e plek en weer 10 puntjes in de pocket dus. Echter kwam Eline niet geheel ongehavend uit de strijd. Met last aan haar rug moest ze de strijd staken voor die dag en kon helaas niet meer in actie komen. Beterschap Eline! Sterre Weber die in groep 2 moest springen kwam tot 9,86m. Sterre had op de 100mh veel succes door een persoonlijk record te lopen! De klok stopte na 16,88sec. Voor het eerst onder de 17 seconden! Nele van den Broek kwam op de 100mh tot 15,35sec en pakte daarmee 5 punten. Nele was daar niet helemaal tevreden mee. Nele herpakte zich door bij het hoogspringen ‘gewoon’ naar 1,65m te springen en daarmee 10 punten voor het team te pakken. Puck Harms die ook op het hoogspringen stond, kwam tot 1,55m. Puck kwam ook in actie bij de 100m net als Kato Leusink. Puck finishte in een mooie tijd van 13,08sec (helaas wel te veel meewind). Kato werd prachtig derde (12,60sec) en harkte 10 punten binnen. Zelf niet helemaal tevreden maar goed 10 punten zijn 10 punten, toch Stéphane?

       

Even een tussenstand na 5 onderdelen. GAC bungelde tussen plek 2 en plek 5. Erg spannend dus. Plek 1 was al vergeven aan Groningen Atletiek dus het zou nog tussen drie ploegen gaan.

Vervolgens was het de beurt aan Judith Rasch en Justine Fleming op de 400m. Judith kwam tot 60,78sec (9 punten) en Justine eindigde in 63,43sec. Judith was pas net gefinisht toen we het nieuws van een uitgevallen Eline hoorde. Wie moest nu de 400mh doen? Na overleg (en veel stress bij de ploegleider maar dat natuurlijk terzijde) besloten we dat Judith de 400mh zou gaan doen. Na 68,49 kwam ze over de streep. Doe dat maar even 30 minuten na een 400m. Ze pakte hiermee 7 punten voor het team. Eden Göbbels kwam op de 800m tot 2:32,09 en greep de 4 punten. Uiteraard kwam bij polshoog Sanne Eekel in actie. Met een hoogte van 3,30m pakte zij de winst en dus de volle 12 punten. Bij het kogelstoten kwamen Lianne Bruins en Moniek Stijvers tot een afstand van 11,31m en 10,77m. Lianne zette daarbij 8 punten op haar naam. Op de 200m kwamen Kato en Justine weer in actie. Kato snelde naar 26,09sec (10 punten) en Justine naar 27,56sec. Jolente Bleijs had als taak op de 3000m om gewoon solide te lopen en dat deed ze naar behoren. Ze kwam uiteindelijk met een prachtig PR over de streep in 11:10,25 en zorgde voor de 6 punten. Uiteindelijk was alleen nog de Zweedse estafette over. Omdat de organisatie de online uitslagen stop had gezet, hadden we geen idee hoeveelste GAC nou stond. Het bleef dus erg spannend tot het laatste moment. Na wat last-minute wijzigingen in de opstelling stonden uiteindelijk Nele, Kato, Puck en Sterre klaar om te knallen op de estafette. En dat deden ze. Met een derde plek én een prachtig clubrecord van 2:22,11 konden er 10 punten worden bijgeschreven. Na een spannend ontknoping werden de GAC vrouwen uiteindelijk tweede op deze wedstrijd wat meer dan genoeg was voor promotie.

Beste GAC vrouwen, ik wil jullie bedanken voor deze spannende maar vooral ook erg leuke dag. Op moment van schrijven heb ik nog steeds last van mijn stem van het gillen maar het was het allemaal waard. Volgend jaar kan GAC (zo wel mannen als vrouwen) zich presenteren als één team in de eerste divisie. Ik kijk nu al uit naar de gezelligheid die dan ongetwijfeld gaat komen.

Veel liefs en complimenten voor jullie prestaties,
Jurre Wildschut
De ploegleider

PS. Op onderstaande links zijn de uitslagen allemaal nog te zien.

1) Het klassement: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/24816/teams/#ranglijst134520

2) Prestaties van de GAC’ers: https://www.atletiek.nu/team/main/38795/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X