skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing

Gerard Van Den Bosch Plots Van Ons Weggevlogen

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het bericht dat Gerard van den Bosch afgelopen zondag door een hersenbloeding was getroffen. Deze was zo fataal dat hij de dag erop overleed.

Ruim 20 jaren was hij lid, actief in de loopsport en in het vrijwilligerswerk er omheen. Diverse jaren was hij actief in de sponsorcommissie. En ook in het trainerschap bij de recreanten heeft hij een voetdruk achtergelaten. Gerard deed alles in bescheidenheid en wist hiermee de saamhorigheid te vergroten. Zo was hij de initiator van de inzameling flessen doppen ten behoeve van de financiering van blinde-geleidehonden. Vele malen heeft hij ons verwend door eigen gebakken cake voor bij de koffie mee te nemen.
Ik denk met enige weemoed terug aan de tijden van weleer dat we zaterdags een rondje Hilversum met elkaar liepen. Het was niet alleen kilometers maken, maar ook van de natuur genieten en gesprekken over wat ons bezig hield. Zelf genoot ik ook van de wederzijdse boerenwijsheden waaruit onze gemeenschappelijke afkomst werd belicht.
Gerard ging na het sporten steevast naar de kantine, niet alleen voor koffie maar vooral voor de talrijke sociale contacten.

Het was een moeilijke periode voor hem toen hij vanwege een vrij plotseling noodzakelijk heupoperatie moest laten afweten. Maar old soldiers never dy en hij kwam zodra het kon weer terug. Het was wel geen hardlopen meer, maar met Nordic Walking en wandelen deed hij tot het eind toe mee.
Het overlijden van zijn vrouw Annie enkele jaren terug viel hem zwaar. Zijn leven kreeg weer perspectief toen zijn geliefde Marije zijn pad kruiste, zodat zij samen verder konden gaan.
Zijn stoel blijft leeg; heel zwaar voor haar dat deze geluksperiode maar zo kort mocht duren.

Gerard zal in veler hoofden en harten aanwezig blijven.

De afscheidsceremonie zal maandag 12 november om 13.00 uur plaats vinden in Weesp.

Krijn Griffioen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X