skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Op 31 oktober heeft de 10e Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally plaatsgevonden!

Daar waar wij zaterdag 30 oktober nog hartstikke nerveus werden van de weergoden, waren die ons uiteindelijk zondag goed gezind. Een prachtige wandeldag. Alleen de laatste lopers die rond 16.00 uur bij het VPRO-gebouw terugkwamen, moesten paraplu’s en regenjassen gebruiken.

We hebben meer dan 300 wandelaars mogen verwelkomen! Daarvan hebben bijna 130 mensen de volledige afstand van 29 kilometer gelopen. Veel van deze wandelaars stonden ruim voor 08.00 uur al bij ons op de stoep voor hun startkaart. Geweldig om te zien met wat voor enthousiasme oud en
jong aan de wandel gaat. En veel blij verraste gezichten bij het in ontvangst nemen van de knalgroene Klaverblad Voetstappenpad Dopper. Nu al een collectors item!

Om 10.00 uur hebben we de wandeling officieel geopend, met korte toespraken van onze voorzitter Paul Maas en de genodigden: wethouder Floris Voorink, Frans van Belle van de Lions en de Directeur Rentmeester van het Goois Natuurreservaat: Karin Kos. Daar gaat de opbrengst van het inschrijfgeld naar toe.

Een geweldig leuk onderdeel van die opening werd gevormd door de ritmische klanken van de djembé band van het Goois Fanfare Orkest. Iedereen wordt vrolijk van die trommels! Zeker als je dan als genodigde nog even op zo’n trommel mag slaan als officiële start van de dag.

In de loop van de middag druppelden de wandelaars weer binnen, bijna allemaal met enthousiaste verhalen over de wandeling, de herfstkleuren en het mooie wandelweer. De schaapskudde, die speciaal voor ons rondliep op de Zuiderheide, werd natuurlijk ook vaak genoemd.

Als klap op de vuurpijl kon men nog nagenieten met een heerlijke portie poffertjes, ter plekke klaargemaakt door Maarten en Tamara van de mobiele poffertjeskraam. Ons aangeboden door Klaverblad Verzekeringen.

Helaas hadden we ook wat klachten zoals het niet kunnen vinden van de inschrijfpost (een enkeling was uit gewoonte naar Beeld en Geluid gegaan en had dus niet in alle aankondigingen gelezen dat het toch echt het VPRO-gebouw moest zijn) en Groot Kievitsdal dat nog niet open was. We hebben alles genoteerd voor de evaluatie om het volgend jaar nog weer beter te doen.

We kijken terug op een geslaagde dag. En gaan maar meteen weer starten met de organisatie van de volgende Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally want die is alweer op 15 mei volgend jaar!

Commissie Voetstappenpad

Back To Top
X