skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing.

Goede Start Indoorseizoen Van De Selectie Atleten

Zowel de selectie atleten van Team Arena als de jeugdselectie atleten van Team Arena jong zijn voortvarend begonnen aan het indoorseizoen. Waar de atleten van Team Arena gewacht hebben tot december voor hun eerste wedstrijden (de NK’s zijn voor de oudere junioren en senioren tenslotte pas in februari), waren de jonge atleten al veel eerder actief op wedstrijden.

Hierbij wil ik jullie een overzicht geven van de meest opvallende prestaties. En dat zijn er heel veel. Logisch, want als we de atleten van beide teams bij elkaar optellen, komen we op 49 uit. Ik zal dan ook niet alles benoemen.

Team Arena Yoram Vriezen​ (B2-junior) heeft in de voorbereiding op het NK meerkamp (8/9 februari) al een aantal goede prestaties neergezet. Meest in het oog springend is de progressie bij het hordelopen. Als B1-junior had al het clubrecord overgenomen van Tom Roetman (8.41s). Bij de meerkamp in Assendelft op 4 en 5 januari zette hij een tot nog toe snelste tijd neer van 8.12s (24e plaats allertijden van Nederland). Hiermee was hij zelfs even de snelste van GAC, want ​Paul Groen​ kwam (weliswaar als senior op hogere hordes) nog niet verder dan 8.31s. Afgelopen zondag stelde Paul in Amsterdam echter orde op zaken en liep met 8.12s exact even snel als Yoram. Beide atleten kunnen bij het NK indoor in hun categorie meedoen om de medailles bij het hordelopen. Voor Paul zal dit het enige NK zijn, want van de zomer heeft hij besloten op zich volledig te richten op het hordelopen. De meerkamp vraagt te veel van zijn lichaam. Zeker in combinatie met een eigen fysiopraktijk.

Yoram verbeterde op de meerkamp in Assendelft overigens ook zijn puntentotaal tot 5014 punten. Hiermee staat hij 22e op de allertijden ranglijst van Nederland. Bij het NK meerkamp won hij vorig jaar het zilver, dit seizoen zal hij ook mee strijden om de medailles.

Youri Fransen​, onze A-junior uit Zeewolde, verbeterde zich bij dezelfde meerkamp in Assendelft met name op het hoogspringen. Hij kwam, ondanks vermoeide benen van het sprinten, verspringen en kogelstoten, tot een hoogte van 1m86. Ook de 1m89 scheelde weinig en behoort tot de mogelijkheden bij het NK meerkamp in februari. Net als Yoram kan ook Youri mee doen om de medailles op dit onderdeel. Eveneens is hij kansrijk bij het verspringen. Afgelopen outdoorseizoen sprong hij 6m96. Misschien komt hij dit indoorseizoen voor het eerst over de magische grens van 7 meter.

Het succes van Youri is niet onopgemerkt gebleven. Sinds het najaar trainen namelijk twee nieuwe talenten uit Zeewolde mee met Team Arena.​ Rick van de Meer​ (meerkamper) en Yannick van Deursen​ (polsstokhoogspringer). Beide atleten zijn ondertussen wedstrijdlid geworden van GAC. Rick zal dit indoorseizoen waarschijnlijk net als Youri, Yoram, Myrte (van der Schoot) en Puck (Harms) mee doen met NK meerkamp.

Ondertussen is er een kwartet sprinters heel goed bezig. Om te beginnen met ​Laurens Jordense​ (B2-junior) die zijn persoonlijke records op maar liefst vier verschillende sprintonderdelen dik heeft weten te verbeteren. Op de 60 meter (7.69s), de 60 meter horde (9.33s) en de 200 meter (24.61s) maakte hij een flinke sprong voorwaarts. Op de 400 meter had hij al een hoog niveau, maar wist hij toch nog bijna een seconde van zijn pr af te halen en een tijd van 54.35s neer te zetten. Hiermee staat hij momenteel 9e op de ranglijst.

Op de 60 meter zien we verbeteringen bij de B1-junioren Lucas Man (7.84s) en Jorik Bokelman (7.95s). Voor Jorik was het de eerste keer dat hij onder de 8 seconden liep.

Op de 60 meter horden laat B2-junior ​Miro van Wieringen​ van zich spreken. Op 12 januari loopt hij in Amsterdam voor het eerst onder de 9 seconden. Met een tijd van 8,87s doe je serieus mee met het NK.

Last but not least zien we Ivar Pijnenburg (B1-junior) bij het hoogspringen zijn persoonlijk record met 9 centimeter verbreken in Utrecht. Hij kwam tot 1m69 en omstanders zagen dat er nog meer in het vat zit.

Team Arena jong De atleten bij Team Arena jong bestaan uit C- en D-junioren. Hun belangrijkste wedstrijd dit seizoen is natuurlijk de nationale CD-indoor in Apeldoorn op 25 en 26 januari. Bij Team Arena jong zien we met name veel prestaties bij de D-junioren. Dit is dan ook de grootste groep binnen het team. Toch vallen ook een aantal prestaties bij de C-junioren op.

Florian Vriezen​ (C1-junior), ja dat is de broer van Yoram, moet nog even op stoom komen. Wat gehinderd door groeipijnen maakt hij een lastig indoorseizoen door. Desondanks zet hij een prima prestatie neer met polsstokhoogspringen van 3m31. Hiermee staat hij eerste op de ranglijst.

In zijn kielzog vinden we ​Ryan Andela​ (C2-junior). Met 2m75 bezet hij de 7e plaats op de ranglijst bij het polsstokhoogspringen. Ook presteerde hij uitstekend met de kogel. De 12m01 in Naaldwijk op 1 december is een verbetering van zijn pr met meer dan een meter.

Senne Gisius​ (C1-junior) springt ondertussen vooral heel hoog zonder stok. Op 24 november komt hij tot een hoogte van 1m60. ​Tibbe Teeuwen​ (C1-junior) blinkt uit op de sprint (60 meter in 8.21s) en het kogelstoten (9,83).

Bij de D-junioren meisjes hebben we twee nieuwelingen, overgekomen van AV Fit. Anneloes van Erkelens​ (D2-junior) komt bij het hoogspringen tot 1m45. Hiermee is ze slechts 5 centimeter verwijderd van het clubrecord. Ook begint ze het polsstokhoogspringen al onder de knie te krijgen. In haar allereerste wedstrijd komt ze tot 2m15. De andere nieuweling is ​Renske van der Maas​ (D1-junior). Vooral bedreven op sprint en horde komt ze tot respectievelijk 9.01s en 10.52s. Op de horde duldt ze op de nationale ranglijst vooralsnog geen andere D1-junioren voor zich, dus dat belooft wat voor de nationale CD-indoor in Apeldoorn.

Bij de D-junioren jongens is er een grote uitschieter bij het hordelopen voor ​Youri van der Linden​. Hier was hij als pupil al bedreven in, maar dit indoorseizoen heeft hij wederom een stap gemaakt. Met 10.01s is hij op dit moment de best geklasseerde D1-junior van Nederland. Ook bij het hoogspringen staat hij er met 1m45 goed voor.

Bij het hordelopen zien we trouwens nog meer goede prestaties. ​Thimo Gisius​ komt tot 10.98s, ​Boris van Zwam​ tot 11.05s, ​Nout van der Schoot​ 11.14s en ​Kealan Steba​ tot 11.38s. Zijn dit nieuwe Yoram’s en Paul’s in de dop?

Thimo (4m48) en Nout (4m30) lieten ook bij het verspringen van zich spreken. Met tussen hen in geklemd overigens Youri die al tot 4m40 kwam dit seizoen.

Niels Bitter​ presteert ondertussen erg goed met de kogel. Dit indoorseizoen legde hij de kogel onder het toeziend oog van Ingrid van Dijk op 8.31. Ook Kealan kwam met de kogel ver (8m25).

De verwachting is dat de Team Arena jong atleten op kogel en discus een flinke stap gaan maken dit seizoen. Sinds oktober krijgen ze wekelijks training van Ingrid van Dijk. Haar jarenlange ervaring als trainer betaalt zich dus nu al uit bij kogel. Voor het discuswerpen moeten we nog even wachten tot het outdoorseizoen.

Welke wedstrijden moet u in de gaten houden voor de rest van dit indoorseizoen?

25 & 26 januari nationale CD indoor (Apeldoorn)
8/9 februari NK meerkamp indoor (Apeldoorn)
15/16 februari NK junioren indoor (Apeldoorn)
22/23 februari NK senioren indoor (Apeldoorn)

Zoals u ziet zijn alle belangrijke wedstrijden in Apeldoorn. Dit komt omdat het de enige indoorhal is met een 200m ronde baan en grote tribunes. De uitslagen van deze wedstrijden zijn live te volgen op atletiek.nu

Niels Alofsen Team Arena & Team Arena jong


Back To Top
X