skip to Main Content

Atletiek is een wedstrijdsport en om zoveel mogelijk BCD junioren te stimuleren om aan wedstrijden mee te doen heeft GAC de nieuwe laagdrempelige format “Gooise Thuis Wedstrijden” bedacht met de volgende hoofdkenmerken:
– één atletiekonderdeel per wedstrijd
– op de eigen baan
– tijdens trainingstijd
– inschrijven via trainer
– geen deelnamekosten
– prestatiebeoordeling en registratie door een officiële jury

GTW is op 16 december jl. van start gegaan, de komende maanden zullen gebruikt worden om de interesse van atleten te peilen, waar nodig het format aan te scherpen en de organisatie te borgen. Ouders die geïnteresseerd zijn om het juryteam te versterken kunnen zich aanmelden bij Nelleke en John Dankers

Verslag GTW verspringen 16-12-2016
Bij de eerste GTW try-out, voor atleten, jury en trainers was het allemaal natuurlijk nog even wennen.
Inschrijven was voorbehouden aan C-junioren allround, uiteindelijk waren er 14 deelnemers die allemaal 4 pogingen hebben gedaan.
Voor 5 deelnemers was dit hun eerste verspringwedstrijd en dus zeker weten een Persoonlijk Record. Ondanks het feit dat het (bijna) winter is hebben Milan, Emiel en Suzet beter dan ooit gesprongen en kwamen Sacha en Charlotte slechts 2 centimetertjes tekort voor een PR.
Alles bij elkaar enthousiaste atleten en mooie resultaten. Deze eerste try-out smaakt naar meer!

Verslag GTW Speerwerpen 23-12-2016
De weersvoorspelling zag er goed uit, een goede gelegenheid om in 2016 ook nog een GTW speerwerpen te plannen.
Maar liefst 27 !!! atleten besloten mee te doen aan de speerwerpwedstrijd tijdens de vrijdagavondtraining op 23 december. Voor de junioren D1 hun eerste speerwedstrijd. De eerste worp ging bij een aantal wat onzeker, ook omdat ze er toen nog niet van overtuigd waren dat het gewoon leuk is! Bij de 4e poging ging het al een stuk beter.
Bob, Hesse en Jasper wilden eigenlijk na de 3e poging richting huis, maar onder de belofte van een kerstkransje hebben ook zij de 4e poging mee gedaan. De wind was aardig fris als je stil stond, maar het bleef gelukkig droog. De jury liep gesmeerd met Esther Verweij en John en Nelleke Dankers.

De uitslag was echt niet gemanipuleerd door de jury, maar er was na afloop wel feest in huize Dankers: Tom Dankers 1e en Rob Dankers 2e 😉

Nelleke Dankers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X