Skip to content

Zaterdag 2 december organiseerde de Loopsport Commissie weer de traditionele Sinterklaasloop.  Sint had beloofd enkele GAC-ers toe te spreken. 

Hij was dit keer (sportief) wandelend naar de loop gekomen. Of hij zich volgend jaar met een extra staf aan nordic wandelen waagt is nog onbekend. Twee pieten waren alvast vooruit gelopen en vingen de binnenstromende deelnemers op. De geluidsinstallatie zorgde voor opzwepende sinterklaasmuziek. 

Het was prima weer om te lopen, droog met een temperatuur rond het vriespunt. Het parcours had een paar gladde en natte plekken, maar was goed te doen. Voor hardlopen was dit keer een traject van 2,5 km uitgezet,  voor nordiccen en sportief wandelen was er de gebruikelijke 6,5 km. De 2 aanwezige EHBO-ers hoefden gelukkig  niet in actie te komen maar toch goed dat ze er waren!

In het totaal verschenen er bij de start meer dan 450 lopers, Nordiccers en Sportief Wandelaars, zelfs nog meer dan vorig jaar. Een heugelijk grote opkomst mede door deelname van de Starters Clinic en ongeveer 150 junioren en pupillen.

De Sint riep dit jaar het startersteam bij zich.  Astrid van Haaften coordineert dit team al sinds 2006. Maar ook de andere leden van het team: Chris Doornekamp, Monique Zielman, Chris Jensen, Joop de Vink  en Virgil Smit hebben al jaren nieuwe lopers opgeleid. Helaas stopt Astrid er definitief  mee. Ze werd hartelijk bedankt voor al haar inzet.

Bij de finish stond de stand met de beroemde amandelstaven, gevulde speculaas en chocoladeletters weer klaar en was er weer feestelijke sinterklaasmuziek. 

Om 11:00 uur vertrok Sint naar het GAC-clubhuis, terwijl de hoofdpiet met pepernoten strooide. Kijk hier voor de foto’s (Ruud van der Woude): Https://gac.smugmug.com/Recreatiesport/Sinterklaasloop-2023/

Alle vrijwilligers, die weer voor dag en dauw opstonden om alles klaar te zetten, en alle deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Jan Willem Scherrenburg

LSC

Back To Top