Skip to content

Afgelopen 12 juni op een zonovergoten avond heeft Henk van Heemskerk met succes het examen Basis Looptrainer niveau 3 van de Atletiek Unie afgelegd. De opleiding is zeer intensief waarin heel wat uren gaat zitten. De opleiding bestaat uit 6 workshops van 5 uur. Naast de workshops moet in de eigen praktijk opdrachten worden uitgevoerd in het kader van trainingen en het evalueren daarvan. De uitkomsten moeten worden vastgelegd in een persoonlijk portfolio.

Bij het uitvoeren van de opdrachten is Henk begeleidt door “onze” Adrie van der Zon, hoofdtrainster van de Mila jong groep. Adrie heeft Henk de gelegenheid gegeven om vele trainingen over de afgelopen 27 weken aan de MILA jong groep te geven en zij heeft praktische kennis overgedragen.

Daarnaast heeft Adrie ook de verplichte 6 formele praktijktrainingen beoordeeld volgens de rubrics atletiekunie normen.

Daarnaast was Corine van der Sloot, van AV Zuidwal, zijn Leercoach vanuit de atletiekunie en heeft Henk ondersteund bij de theoretische vraagstukken in vervolg op de workshoppen en de lesstof.

Henk is onze coördinator opleidingsteam. Om onze interne trainersopleidingen en bijscholingen nog weer beter te kunnen opzetten en begeleiden, heeft hij voor deze AU cursus gekozen. Om zijn licentie te kunnen behouden, zal hij dit jaarlijks moeten onderhouden.

Henk hulde! En Adri en Corine heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage.

Kees Tabak

Voorzitter Loopsport Commissie

Back To Top