Skip to content

68e Maple Leaf Cross levert onder de ideale omstandigheden alleen maar records!

HILVERSUM – Afgelopen weekend vond de 68e editie van de Maple Leaf Cross plaats in een dit maal alles behalve modderig natuurgebied Anna’s Hoeve Hilversum. Nadat al het blad van het parcours was geveegd bleek de bodem gereed voor supersnelle atleten en tijden. Maar liefst vier parcoursrecords gingen er vandaag aan. Op de korte cross wist Richard Douma zijn eigen tijd van vorig jaar met enkele seconden te verbeteren. Bij de vrouwen neemt Stella Kubasch de snelste tijd over van GAC-er Christine Bosch die vanwege een ziekte helaas niet deel kon nemen vandaag. De lange cross bij de mannen werd gewonnen door een oppermachtige Tom Wiggers. De 10km raffelde hij af in een nieuwe toptijd van 30.51 minuten. Bij de dames voegde Maureen een overwinning toe aan haar eerdere twee (in 2013 en 2014) en ook zij was sneller dan ooit op de 7,5 km lange cross. Onder invloed van het mooie weer deden er een record aantal deelnemers mee.

Het programma werd geopend door de jeugdatleten die fanatiek hun afstand van 850m voor de kleinsten en 1500m voor de iets oudere jeugd in een zo snel mogelijke tijd probeerden te voltooien. Het geïntegreerde scholenkampioenschap voor basisscholen werd waarschijnlijk (de punten moeten nog exact worden opgeteld) net als vorig jaar gewonnen door de Fabritiusschool. De prestatielopen trokken ook dit jaar weer meer deelnemers en veel van de lopers die in de vorige editie al een tijd hadden neergezet profiteerde ook van het snelle parcours en wisten dit jaar iets harder te lopen.

Naast de nationale toppers schitterden er ook veel regionale atleten op het mooie en snelle parcours tijdens de wedstrijden. Op de korte cross was Rik Goethals op plek 11 de eerste man uit de regio. Snelste GAC-er was David Vonk die een kleine minuut moest toegeven aan de ijzersterke winnaar. Bij de vrouwen kwam GAC-er Maaike Verstege als eerste regionale atlete over de meet. In de 10km wedstrijd bij de mannen kwam Jeroen Verboom op plek 8 als eerste regio atleet over de finish. Krap gevolgd door het GAC kwartet onder aanvoering van Nick van Tol, binnen op de plekken 9 t/m 12. Bij de vrouwen was GAC-er Mirjam Koersen op plek 4 de eerste atleet uit de regio die de 7,5km wist te volbrengen.

De persoonlijke video staat binnenkort online en vanaf deze week (exacte datum wordt nog bekend gemaakt) is je finishfoto op vertoon van het stripje aan je startnummer gratis af te halen bij Run2Day Hilversum.

De organisatie en de deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde dag!