Skip to content

Helaas is vannacht na een slopende ziekte oud trainer Dennis ‘t Jong veel te vroeg overleden. Dennis was lid vanaf 2000 tot een paar jaar terug, bij zijn beeindiging van zijn trainerschap. Een lange periode van zo’n 20 jaar. We kennen hem als trainer, graag geziene kantine bezoeker, maar vooral zijn joviale manier van omgang met andere leden.

Een aantal jaar lang heeft hij met Elbert Vastenburg de loopgroep gedraaid. Nadat Elbert was gestopt alleen en tenslotte nog een tijd met Marijke de Boer. De nadruk van de trainingen lag bij kracht en techniek, waar niveau geen discussie was. De groep bestond niet uit WK atletiek gangers, maar was altijd gezellig. Verder was Dennis altijd super enthousiasmerend en haalde met zijn aanmoedigingen in de training het beste in iedereen naar boven.

Zelf ken ik Dennis het beste van zijn aanwezigheid in de kantine na de trainingen, met zijn loopgroep en andere personen die aanschoven aan de tafel. Altijd hilarisch met nadoen van BN’ers imitaties zoals ook Edwin Evers deed op de radio. Zijn sfeer inbreng met het meenemen van worteltjes, saus en bestellen van bruin fruit met een gersten smoothie aan de bar die erbij past. Altijd onder het genot van een drankje niet alleen voor hemzelf, maar ook de rest van de tafel.

Ook was hij de initiator en trekker van de pre kerst borrel waarbij een ieder een hapje meenam. Dit evenement werd breed getrokken voor alle loopgroepen op donderdagavond en zaten de wedstrijdatleten samen met de recreanten.

De laatste paar jaar ging zijn gezondheid achteruit, van een onschuldig lijkende melanoom tot een slopend einde. Mede door deze fysieke ongemakken was hij genootzaakt te stoppen met het traininggeven. Daarna toch regelmatig op een dinsdag- of donderdag avond in de kantine om weer gezellig te borrelen. Hij kwam wandelend, per scooter of fiets naar GAC. We gaan een gewaardeerde persoonlijkheid missen.

Het afscheid is zaterdag 13 augustus as 15.00u in Brasserie Zonnestraal, de volledige rouwkaart is beschikbaar.

De afscheidsdienst is alleen bij te wonen door genodigden.

Een herinnering delen kan op de herrinneringspagina www.memori.nl/dennis-tjong

Aswin Jagers

Back To Top