skip to Main Content
Internationale Sprintdriekamp Snelwandelen

Voor het eerst in de historie vindt er een grote snelwandelwedstrijd plaats in Hilversum. Op zaterdag 22 september ontvangt GAC snelwandelaars uit binnen- en buitenland voor de jaarlijkse sprintdriekamp snelwandelen.

Tijdens dit evenement staat de Nederlandse top aan de start. De beste Nederlanders krijgen concurrentie van enkele snelle buitenlandse toppers. In de vorige acht edities waren er winnaars uit Slowakije, Ierland, Polen, België, Duitsland en Nederland.

De deelnemers komen drie keer in actie tijdens een kort programma dat duurt van 11 uur tot 13.10 uur. Vooral op de 1000 meter kunnen snelheden behaald worden van over de 16 km per uur. De andere afstanden zijn 3000 en 1500 meter.
Voor Nederland wordt bij de mannen uitgekeken naar de komst van Rick Liesting uit Deventer, Rob Tersteeg uit Nieuwkoop en Remco de Bruin uit Amstelveen. Bij de vrouwen zal de Brabantse Anne van Andel haar overwinning in 2014 willen herhalen.

In het verleden hebben zelfs media uit Portugal en Australië aandacht aan het evenement geschonken, omdat de sprintdriekamp snelwandelen een unieke wedstrijd is die nergens anders ter wereld gehouden wordt.

Er komen niet alleen maar toppers aan de start. De sprintdriekamp is ook een breedtesport evenement. Daarom zal op elke afstand worden gestart in 2 series. Eerst starten de masters, jeugdatleten en beginners. In de 2e serie komen steeds de snelste atleten aan de start. GAC neemt dit jaar de organisatie van de sprintdriekamp over van VAV-Veenendaal, die de vorige edities organiseerde. De baan in Veenendaal wordt momenteel gerenoveerd.

Voor wie wil komen kijken: de toegang is gratis. Het evenement vindt plaats op de kunststof atletiekbaan aan de Arena 103 (vlak bij station Hilversum Sportpark).

Lees meer

Foto 1: Rick Liesting, winnaar van de 3000 meter.
Foto 2: Remco de Bruin (rechts), 2e in het eindklassement bij de mannen, en winnares Kate Veale (Ierland).
Foto 3: de beste drie van 2017: Anne van Andel, Kate Veale (Ierland) en Liesbet De Smet (Belgie)
Foto 4: Rick Liesting en Rob Tersteeg
Foto 5: de sprintdriekamp is voor jong en oud (editie 2016).
Foto 6: Veronica Burke (Ierland), winnares in 2016.
Foto 7: Miroslav Uradnik (Slowakije) neemt de leiding voor Colin Versteeg (2014).
Foto 8: Colin Versteeg, Niall Prendiville (Ierland), Andrej Dolinsky (Slowakije) en Miroslav Uradnik (Slowakijke) aan de start (2013).
Foto 9: Start van de allereerste sprintdriekamp met Loes van Bremen, Wilfried van Bremen, Dennis van Reeden, Colin Versteeg en Jacques van Bremen (2010).

Foto's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X