Skip to content

Het was een prachtige dag voor onze jaarlijkse Lenteloop op 23 maart, zonnig met af en toe een bui, bij een temperatuur van zo’n 13 graden. 

Er waren 155 ingeschreven deelnemers en ruim 20 zonder inschrijving. De deelnemers konden via de GAC website inschrijven, via lijsten op het prikbord in de hal en ook nog ‘s morgens vlak voor de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat. 

De Lenteloop is een wedstrijd waarbij met een leeftijdshandicap wordt gelopen zodat de winkansen wat eerlijker zijn verdeeld. En uiteraard was er een mannen- en een vrouwenwedstrijd. Er werd gestreden in vier categorieën: hardlopers 4,5 of 9 km, Nordiccers en sportief wandelaars 6 km, 

Nadat de na-inschrijvingen waren verwerkt kon er om 9.00 uur ingelopen worden naar de start in het bos tegenover Kievitsdal. Na een gezamenlijke warming up was het dan zo ver, de eerste start om 9:30 uur was voor nordiccers en wandelaars en de oudste groepen hardlopers die voor de 9 km gingen. Met tussenpozen eerst van 2 en later 1 minuut ging een opvolgende jongere leeftijdsgroep van start.  

Het parcours was op diverse plaatsen drassig en glibberig. In de buurt van de pannenkoekvijver moest de route zelfs aangepast worden omdat het oorspronkelijke traject onbegaanbaar was. Eén deelneemster maakte zo’n ernstige val dat de EHBO is uitgerukt, maar bleek uiteindelijk gelukkig geen blijvende schade te hebben. 

De prijsuitreiking in de kantine begon om 11:15 uur voor de snelste 3 deelnemers uit iedere categorie. Daarnaast werden er 4 waardebonnen à € 25 van onze sponsor Run2Day verloot onder alle in de kantine aanwezige, ingeschreven deelnemers en de vrijwilligers. Ook werden er een groot aantal leuke, wat kleinere prijzen verloot waarbij het startnummer het lot was.

De Lenteloop vergt veel voorbereiding en begeleiding door vrijwilligers. Gelukkig hebben zich daarvoor ook dit jaar weer voldoende leden gemeld, waarvoor veel dank! Ook alle deelnemers bedankt en graag tot de volgende keer!

De deelnemers kunnen via internet een certificaat downloaden waarop de werkelijke gelopen tijd en de ranking staat door op website https://lenteloop.gach.nl (een deel van) je achternaam in te voeren en dan je naam aan te klikken. De download start automatisch.

De Foto’s vind je hier!

Loopsportcommissie
Jan Willem Scherrenburg

Back To Top