Skip to content

Afgelopen zaterdag was alweer de derde en laatste poulewedstrijd van de pupillencompetitie. Een thuiswedstrijd waarbij veel op het spel stond voor de atleten:
1) de mogelijkheid voor iedere atleet om Persoonlijke Records en PR stickers en PR medailles te veroveren
2) medailles voor de beste 5 atleten per categorie van onze poule (GAC, Athloi, Spirit en Zuidwal) over de 3 competitiewedstrijden bekeken
3) Van de in totaal 30 deelnemende verenigingen plaatsen de beste 6 teams per categorie zich voor een plaats in de competitiefinale in september

De dag begon en eindigde regenachtig, maar tussendoor was het gelukkig vrijwel droog. De uitslagen lieten zien dat het desondanks zwaar weer was: er werden weinig PR's gescoord op "wind tegen" onderdelen als de sprint, verspringen en de lange afstand. Waar wel flink werd gescoord waren de onderdelen vortex werpen en het altijd uitdagende onderdeel 60 meter horden.

Het wedstrijdsecretariaat -mooi werk Bibi en Pauline!- had deze dag een dubbele taak, het verwerken van alle uitslagen van de dag en het opmaken van de uitslag over 3 wedstrijden. Rond de klok van 5 uur ging de prijsuitreiking van start en zijn alle 50 medaillewinnaars in het zonnetje gezet.

Later op de avond werden ook de voorlopige uitslagen van de andere poules bekend. De einduitslag moet nog opgemaakt worden door de competitieleiding, maar op basis van de uitslagen van de derde wedstrijd heeft GAC zich in alle categorieën voor de finale geplaatst. Meer dan dat, alle GAC ploegen hebben in de finale kans op het podium, plek 1, 2 of 3. Er is de 3e wedstrijd dus hartstikke goed gepresteerd, hier mogen alle deelnemers trots op zijn!