skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing.

Looptrainersdag Papendal

Zaterdag 9 november werd door de Atletiekunie de Looptrainersdag gehouden. Namens GAC waren Ron Lasterie, Saskia Bons, Sigrid Nijstad, Robert Fey, Ellen Zeldenrijk en Andrea van Eeuwen er bij.

Het was een mega-evenement! Zie het voor je: een paar honderd hardlopers die allemaal ‘trainer’  op hun rug hebben staan (en meestal de naam van hun hardloopclub) en keuze uit tientallen workshops waarvan de meeste al binnen een paar dagen waren volgeboekt. Sommige workshops waren puur theoretisch (zitten en luisteren in een zaaltje), de meeste waren heel actief: schoenen aan en oefeningen doen. Al dan niet met bijzondere materialen, want (puntje van kritiek) nogal wat workshopgevers hadden commerciële doelstellingen… om nog maar te zwijgen over alle leuke gadgets op het Loopsportplein waarvan je nooit geweten had dat je ze miste (bijv. een soort ijzeren kleerhanger waar je al je medailles aan kan ophangen).

Niettemin was het een geslaagde dag. Om Robert te citeren: “Ik heb daar een geweldig leuke en leerzame dag gehad en dit zouden eigenlijk meer trainers moeten doen. In ieder blok was het actief meedoen.” Andrea: “Al met al een mooie en leerzame dag. Op een prachtige locatie en tot in de puntjes goed verzorgd door de organisatie. Volgend jaar schrijf ik mij graag weer in.”
Ron: “Wat ik vond van de dag op Papendal: geweldig! Alles was zo goed geregeld! En GAC, dank jullie wel dat ik hier aan mocht deelnemen.”

In het magazine van maart 2020 een uitgebreid verslag (en puzzel!) van de gevolgde workshops.
Trailrunnen, hoe doe je dit en wat heb je nodig?
Uitgebalanceerde voeding is niet sexy
PULLKA workout: blessurepreventie en -herstel
Creatieve Loopvormen door Pauline van Norden
Het ontwikkelen van evenwichtsvermogen door Sierd Wijnalda
Hoe zet je de cross in als middel?
Haal meer uit je training met ‘movement preparation’
Het geheim van goede feedforward
Warming up, kracht en stabiliteit Mindful run
Wouter Brus/ running bootcamp
Ingrid Prigge / lopen van 5 en 10 kilometer
Workshop variatie in loopvormen
Dynamische warming up: hoe lenig moet je zijn?

Saskia Bons

Back To Top
X