skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

De marathoninformatieavond vorige week woensdagavond in de kantine van ons clubhuis is geslaagd. De aanwezigen waren heel enthousiast en complimenteus over de aanpak en de sprekers van de avond. De avond werd goed bezocht, door leden van GAC, maar ook door niet leden die graag een marathon goed wilden uitlopen Maar liefst 43 lopers hebben aangegeven belangstelling te hebben.  Wij denken dat de groep nog zal groeien. Een marathontrainingsgroep is bij GAC duidelijk een ‘gat in de markt’.

Door de kennis en kwaliteit van de sprekers werd het een interessante en leuke avond en volgens ons waren de meningen over het algemeen enthousiast. We hoorden de volgende dag dat de groepsvorming die avond al was begonnen.
Peter Beukers die het spits afbeet, zei, dat Marathonlopen een vaste discipline moet worden bij GAC, zoals dat in ’t verleden ook was. ‘We moeten gebruik maken van de ervaring  van de vereniging, want er is binnen de GAC genoeg kennis over schema’s, voeding, opzet van de trainingen, gezondheid e.d. aanwezig.’ Je moet een jaar van tevoren beslissen dat je een marathon wil lopen en GAC gaat bekijken hoe je het beste kunnen begeleid kunt worden.

Siebe Turksma, Hans Hofman en Jan Pijl zullen helpen bij het faciliteren en zij toonden bij hun inleidingen ook aan dat zij het  zeer professioneel willen oppakken. De begeleiding zal middels een minifittest en een intake een individueel tintje hebben. Uiteindelijk zal je de marathon ook zelf moeten lopen. Siebe en Hans: “een marathon dat doe je niet zo maar.”
We hebben afgesproken dat 7 september 2014 de 1e gezamenlijk training zal zijn, maar voor die tijd moeten we wel het één en ander regelen.
Voor vragen hierover kun je terecht bij de organisatoren: Peter Beukers, Siebe Turksma, Hans Hofman, Jan Pijl en Bert List of via het speciale e mailadres marathongac@gmail.com

Back To Top
X