Skip to content
  • Blog

Hoofdprijzen op de weg bij de mannen komen maar zelden bij onze club terecht. Als dat dan eens gebeurt, is het extra jammer als die prestaties in de wekelijkse lijsten tussen alle andere uitslagen onopgemerkt blijven.
Daarom, onder het motto ‘beter laat dan nooit’, hier alsnog aandacht voor een paar bijzondere maar onderbelicht gebleven resultaten van één van ons.

Michel Eekhof uit de trainingsgroep van Frans Looyer behaalde topplaatsen in de belangrijkste wedstrijden dit jaar, in de altijd sterk bezette 60+ klasse. Hij is nu werkelijk een meester bij de masters!

  • Nederlands kampioen (in een clubrecord!) tijdens de 10 km wegwedstrijd in Schoorl. Bij deze Groet uit Schoorl op 11 februari liep Michel in een supertijd van 37:23, waarmee hij clubicoon Mirjam Koersen zelfs nog net voor bleef.
  • Nederlands kampioen op de cross. Tijdens de Boscross van Phanos in Amsterdam haalde Michel ook al goud. Hij raffelde op 10 maart de acht zware kilometers af in 35:22. Op de foto zie je dat hij zelfs nog een seconde sneller was!
  • De bronzen medaille bij het NK Halve Marathon in Venlo. Zijn tijd van 1:22:36 op 25 maart was ook een clubrecord. Om je een goed idee van die tijd te geven: Michel liep daar gemiddeld 15,325 kilometer per uur.

Veel mooie prestaties uit de afgelopen maanden zijn op deze plek de revue gepasseerd. Terecht! Maar deze drie van Michel horen daar toch echt ook bij, vind ik.

Jan Buddingh

Back To Top