skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Zaterdag 31 oktober heeft de MILA-jong groep haar eerste winterwedstrijd gehouden. Ditmaal op de locatie van het vernieuwde Maple-Leaf parcours nabij het St Jans Kerkhof. De atleten, allen onder de 18 jaar, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Dit maakt eenvoudiger om onderlinge wedstrijden te organiseren. Ook een aantal recreantengroepen van GAC waren aanwezig om hun wedstrijdloopje te doen.

Ruim 20 atleten stonden te trappelen aan de start. Om 10. 00 uur vertrokken eerst de A en B junioren voor hun 5 km (2 rondes) op 2 min gevolgd door de C en D junioren voor hun 2,5 km.

Iedereen is een atletiekjaartje ouder geworden. Voor enkele atleten een langere afstand om te lopen. De eerste krachtmeting in het nieuwe seizoen. Kortom: hoe zullen de posities worden verdeeld?

De jarige Tijs Hollander komt na 1 ronde als eerste over de streep in 9 min en 10 sec, op de voet gevolg door Thijmen Wijchen in 9.18; Ruben Lagas in 9.20 en Harry Smallbone in 9.21. Daarna volgen ook resp. Florian Wijchen, Friso Bruins, Finn de Keijzer, Thomar Neidig en vervolgens nog Koen Bader, Siebren Vera en Rik van Harn. Onze meisjes Sylke Faber, Sophie van der Schoot en Annephine Slüter komen gezamenlijk over de finish.

Daarna is het wachten op de grotere jongens. Jente Faber komt na ronde één als eerste door met vlak daar achter Ben Smallbone en Jippe van Drogenbroek. Kan Jente dit tot het einde vast houden? Ben Smallbone heeft op het laatste recht stuk een sterke eindsprint ingezet en weet daardoor als eerst de finish te passeren in een tijd van 18 min en 6 sec. met Jente daar vlak achter in 18.14 en Jippe in 18.15. Vervolgens zien we ook na 2 min David Neidig de finish passeren. Daarna is het nog wachten op Bastian Jansma en Dani Suparmono. Ze zeggen op het parcours verdwaald te zijn. Gelukkig weet iedereen toch de finish te passeren.

Voor elke atleet is er een herinnering aan deze cross.

Na de prijsuitreiking en verjaardagstractaties van Tijs en Jippe gaat iedereen uitlopen en weer naar huis. Wanneer is onze volgende wedstrijd?

Adri van der Zon

Back To Top
X