Skip to content

Twee weekenden en drie crossen verder kunnen we concluderen dat de MILA-jong atleten zich van hun beste kant hebben laten zien.

Op 4 november werd er deelgenomen aan de Maple-Leafcross op een geheel nieuw parkoers.  De D en C junioren liepen “ slechts” 1,1 km, een makkelijke opdracht voor mila-lopers. Dat mag volgend jaar wel wat langer zijn. Junior C Jente Faber nam na de start heel voortvarend een voorsprong op de rest van de atleten en wist uiteindelijk als 2e over de finish te komen. Lukas Renaud zat hem dicht op de hielen. Lianne Würing werd onderweg gehinderd door een hond en kwam daardoor in de eindsprint net iets te kort om op het podium te eindigen. Bij de D junioren liepen Sophie van der Schoot en Rosalie Schouten goed mee met de “groten” en verdeelden samen plaats 1 en 2. Tijs en Jippe voeren standaard een strijd uit, welke meestal door Tijs gewonnen wordt. Ook ditmaal wist Tijs de 2e plaats op te eisen met Friso Bruins naast hem op het podium en Jippe als 5e. Bij de korte cross was het een combi van B junioren en ouder. Zelfs enkele landelijke toppers waren aanwezig. Alex Buttingha Wichers had zijn zinnen gezet om Max van Groeningen vandaag op de voet te volgen. Dat is niet helemaal gelukt. Zelfs Jurre Brouwer wist hem in de eindsprint te verslaan. Helaas was er geen aparte prijzencategorie voor de junioren.

Een week later stonden twee wedstrijden op de agenda. Op zaterdag 10 november de 1e voorronde van de crosscompetitie. De bijna voltallige groep mila-atleten hadden de opdracht om niet maximaal te presteren, maar te zorgen dat ze zich zouden kunnen plaatsen voor de finalecross. Voor niet iedereen was dit een eenvoudige opdracht. De volgende crosscompetitiewedstrijden moeten uitwijzen of dit gelukt is.

Op zondag 12 november stond een groot deel van de atleten weer aan de start, nu bij de BAV-zevenlindenloop, voorheen de BAV-wintercup. De opdracht was om hier maximaal te presteren. De uitslagen geven aan dat dit zeker geslaagd is. We hebben vele podiumplaatsen behaald. Alex wilde revanche nemen op vorige week. Als deelnemer aan de korte cross over 3,5 km met atleten van 15 tot 40+ wist Alex al direct de koppositie in te nemen op de voet gevolgd door regiotopper Camiel Kruiswijk. Naarmate de wedstrijd vorderde, wist Alex de voorsprong uit te bouwen en kwam solo over de finish na een geconcentreerde maar toch ontspannen gelopen wedstrijd. Jurre Brouwer zat vlak achter Camiel en werd 3e in het overall-klassement.                                                                                                                                  De opzet van deze wedstrijd was aangepast. Er waren duidelijk minder deelnemers dan andere jaren. Dit is jammer want het parcours en de organisatie zijn uitstekend te noemen.