skip to Main Content

Weerwijzer:

geen waarschuwingen

Bij het NK cross tijdens de Warandeloop in Tilburg heeft GAC atlete Mirjam Koersen afgelopen zaterdag een gouden medaille gehaald. Zij deed dit in de categorie Vrouwen (Masters) 35.

Koersen legde het 5600 meter lange parcours af in een tijd van 22:14, drie seconden sneller dan Marjon de Kok van Prins Hendrik (22:17). Paddy Herijgers van Loopgroep PK kwam als derde over de finish in een tijd van 22:29.

Voor Mirjam was het haar vierde NK Cross: "Eén keer niets, twee keer zilver en nu dus goud. Ik denk dat ik door de jaren heen wel sterker word. Dat wil je natuurlijk ook geloven, maar ik denk dat het echt zo is. Het lag niet aan het deelnemersveld, want ik heb echt moeten knokken. Het kwam aan op de eindsprint en dat is dan ook de ervaring en de training die je hebt gehad. Mijn basis is beter en ik kan vertrouwen op mijn sterke punten. Ik moest het ook echt wel van mijn ervaring hebben, weten wat je in huis hebt, want de dame die ik aan het eind passeerde is op de weg sneller dan ik ben. Het was echt drie seconden keihard erlangs. Heel veel dames kunnen goed tempo houden, maar kunnen niet goed sprinten. Daar moet je je van te voren op voorbereiden – het is toch wel een beetje tactiek. Ik moet het meer hebben van mijn eindsprint én de rommel in het parcours dan van mijn pure snelheid. Hoe meer rotzooi, obstakels die vertragen, hoe beter het voor mij is. Dan gaat het ook om wendbaarheid en om kracht in plaats van alleen om snelheid."

Dan moet Mirjam ook bij de Sylvestercross op oudejaarsdag goed uit de voeten kunnen. Ze lacht vrolijk: "Dat heb ik wel meteen tegen mijn  trainer Siebe Turksma gezegd! Die wil ik ook wel winnen – dat wordt de volgende! Absoluut ja. Het cross-seizoen is net begonnen, dus dat is lekker motiverend als je zo begint."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X