Skip to content

Op zaterdag 14 september 2024 gaat de nieuwe Basisgroep hardlopen van start.

Deze basisgroep is bedoeld voor beginnende hardlopers vanaf 18 jaar en “herintredende” GAC leden en is een voortzetting van wat de afgelopen jaren de Startersclinic heette. Met het stoppen van de zeer betrokken en enthousiaste trainers van de afgelopen jaren zijn we aan de slag gegaan met het opzetten van een geheel nieuwe trainerspool en, vanwege een andere opzet, het opstellen van nieuwe trainingsschema’s. Daar is onder de bezielende leiding van Henk van Heemskerk hard aan gewerkt. Samen met de coördinatoren van de Basisgroep, Lieneke Plas en Ruud Buurma, is een opzet gemaakt die ertoe moet leiden dat we in september kunnen starten met nieuwe groepen voor
beginnende hardlopers.

Of het nu gaat om verbetering van uithoudingsvermogen, kracht en balans, of voor de sociale contacten, met de nieuwe opzet kan GAC de aspirant lopers een programma bieden die dat allemaal bevat!

Belangrijkste wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is dat we vanuit een eerste meting, op een testdag, bepalen wat het basisniveau is van een aspirant loper. Afhankelijk van het resultaat wordt iemand vervolgens ingedeeld in Groep 1, voor de echte starter zonder loopervaring, of in Groep 2 voor diegene die al enige loopervaring heeft. Lopers in Groep 1 kunnen na ca. 13 weken 3,5 km hardlopen, de lopers in Groep 2 in dezelfde periode 5 km.

De coördinatie en trainingen van de Basisgroep 1 wordt door Ruud Buurma verzorgd en Basisgroep 2 door Lieneke Plas.

De trainingen worden tweemaal in de week gegeven, zaterdagmorgen starten om 8.50 uur en dinsdagavond om 18.50 uur.

Voor beide groepen geldt dat daar nog trainers aan toegevoegd gaan worden. De komende weken moet duidelijk worden wie die trainers zullen zijn.

Mocht een (ervaren) trainer interesse hebben om zich aan te sluiten, al is het maar voor een aantal keer, zonder verdere verplichtingen, laat dat dan weten aan Henk van Heemskerk of mail naar basisgroep@gach.nl.

We hebben er zin in!

Ruud Buurma en Lieneke Plas
basisgroep@gach.nl / starten@gach.nl

Back To Top