Skip to content

Zaterdag 8 januari heeft de MILA-jong atletengroep een onderlinge crosswedstrijd gehouden op de Zuiderheide nabij het speelbos ’t Laer.

Het had de afgelopen nacht gevroren met een harde ondergrond als gevolg. Zelfs de zandheuvel was in het begin nog hard, maar later werd deze berg door de vele voetstappen muller.

Dertien atleten stonden om 10.00 uur aan de start, waarbij 5 atleten het 1800 m parcours moesten af leggen en 8 atleten gingen de strijd aan over 4000 m. Het eerste deel van het parcours was voor elke atleet gelijk. Daarna liepen de oudere atleten nog twee rondes.

Florian en Thijmen Wijchen zijn in een crosswedstrijd altijd voor aan te vinden. Zo ook nu. Ze konden Friso en Finn op korte afstand volgen. Thijmen wist uiteindelijk de eindsprint te winnen in een tijd van 6.36 min; op korte afstand gevolgd door Florian in 6.49 min. Laurens Bijlard kon als beginnend atleet in de MILA-groep op gepaste afstand volgen en finishte in 7.29 min. Bij de meisjes ging de strijd tussen Sylke Faber en Liz Heuveling. Samen passeerden zij de eerste doorkomst. De zandheuvel maakte uiteindelijk het verschil: Liz kwam als eerste over de finish in 7.59 min en Sylke in 8.23 min.                                          
De B en C junioren jongens liepen 4000 m, waarbij ze drie keer over de zandheuvel liepen. Voor sommigen was dit een behoorlijke afstand, welke ze nog nooit eerder in wedstrijdverband hadden gelopen. Finn de Keizer en Friso Bruins gingen samen op kop. Bij de zandheuvel nam Friso telkens een kleine voorsprong, welke Finn daarna weer goed kon maken. In de laatste ronde lukte dat niet meer. Friso zette nog een eindsprint in en wist als eerste de finish te bereiken in een tijd van 15.34 min. Finn kwam in 15.41 min als tweede over de eindstreep. Daarna was het wachten op de C junioren. Harry Smallbone liet zien dat hij de Kerstvakantie goed was doorgekomen. Hij legde als eerste C junior de 4000 m af in 16.04 min op de voet gevolgd door Thomar Neidig in 16.06,04 en Lukas Jensen in 16.06,71 min. Daarna volgden Tijs Hollander in 16.56 min en Siebren Verra in 17.30 min.             
Joost Peper, onze nationale crosskampioen bij de D junioren tijdens de Warandeloop van november jl., ging na de 2e doorkomst zijn schoenen wisselen en liep de wedstrijd verder als training uit.                                                                                                                            
Onze volgende wedstrijd wordt de ingelaste CK-cross op zaterdag 15 januari.

Adri van der Zon, MILA-jong trainer

Back To Top