skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Meerkamp WR En NR Voor GAC In Het Duitse Stendal

Mooie prestaties voor Wim Threels en Brigitte Van de Kamp in het Duitse Stendal op de meerkamp. Wim zal met een WR op de vijfkamp zeker tevreden zijn en ook Brigitte zette op haar allereerste tienkamp prima prestaties neer, goed voor een NR! En dat terwijl het weer niet mee zat, het was koud en guur en het regende.

Brigitte: “Ooit had ik een droom.. Als meerkampster met polsstok ervaring leek het me zo bijzonder om eens een 10 kamp te volbrengen. Al een jaar of 3 was er die DROOM. Uitdaging, zwaar, pittige trainingen… maar hoe mooi zou het zijn wanneer dit kon lukken. 

Oktober 2019 begon er een traject. Samen met maatje Kees Jägers ging ik de uitdaging aan. Wim Threels zou ook mee naar Stendal voor de 5 kamp.

Mei 2020 in Stendal Duitsland moest het gebeuren. De trainingen begonnen en werden steeds zwaarder. Je moet belastbaarder worden om in 2 dagen 10 nummers goed uit te kunnen voeren en niet stuk te gaan. Discus, de 400 en 1500 meter zaten nog niet in mijn systeem en moesten bijgespijkerd worden.

We waren al lekker op koers en toen kwam Corona. Geen technische trainingen meer maar wel veel lopen in het bos. Het zou nog mogelijk zijn.

Helaas bleef Corona en werd de wedstrijd verplaatst naar september. Wel mochten we de baan weer op en kregen we een paar keer bijles van Janet. Half september waren we er allebei klaar voor. Anderhalve week voor de wedstrijd werd Hilversum risicogebied voor reizen naar Duitsland. We kregen een keiharde mail: jullie zijn niet welkom. Ontgoocheling en teleurstelling maar hé: het is maar een wedstrijdje!!

Alles afgezegd en dan maar richten op het NK masters. Krijgen we 4 dagen voor de wedstrijd toch nog bericht dat we mogen komen mits we een negatieve Coronatest kunnen overleggen. We moesten heel even schakelen… Testen in Den Bosch. (dat lukt niet bij de GGD met 4 super fitte mensen zonder klachten). En ja hoor geen Corona. We reisden af naar Stendal met Chris als trouwe supporter en chauffeur. Prachtig weer bij aankomst en nog een fijne loslooptraining. Laat maar komen die wedstrijd!!

De eerste wedstrijddag regende het de hele dag en was het koud. Maar tja, dit was mijn 10 kamp dus het was goed, we gingen ervoor. Helaas moest Kees na de 100 meter de strijd staken omdat zijn Achillespees het niet meer deed. Na die hele reis samen en ook nog mogen starten in dezelfde groep was dit wel heel bitter.

Sportief en supermaatje als hij is was hij daarna de perfecte coach voor mij. Aanwijzingen, adviezen en af en toe een klein schopje onder….

Het werd een natte en koude en fantastische 10 kamp.

Er deed 1 andere dame mee tussen de mannen en onderling was er veel waardering en respect voor elkaar.

Ik heb een prachtig puntentotaal bij elkaar gesprokkeld, 7171 op 10 onderdelen. Zelfs de 1500 aan het einde kon ik lekker doorlopen (voor mijn doen dan hè..) Mijn lijf bleef heel en ik bleef goed gefocused, het was echt leuk en zeker niet te zwaar!

Nu 2 dagen later komt er nog steeds een glimlach op mijn gezicht wanneer ik me realiseer dat ik die mooie 10 kamp heb volbracht. En ook nog met een fraai resultaat. Het blijkt in mijn leeftijdsklasse de tweede prestatie ooit te zijn.. je kan je afvragen hoeveel vrouwen ooit een 10 kamp hebben gedaan maar toch 🙂

Wim Threels deed het nog even beter want hij zorgde voor een WERELDRECORD M65 op de 5 kamp (ver, discus, 200, Speer, 1500).

Stendal zal weten dat de GAC Hilversum daar is geweest!

De komende dagen gaan we herstellen en een beetje lummelen op de baan. Dan zoeken we weer een nieuwe uitdaging!”

Brigitte

Back To Top
X