Skip to content

Atleten uit verschillende leeftijds categorieëen streden mee om de ereplaatsen afgelopen weekend bij het NK indoor in Apeldoorn.

Roman Monte was vorig seizoen zowel indoor als outdoor Nederlands kampioen op het onderdeel polsstokhoogspringen. Ook nu was hij weer de grote favoriet, maar dat brengt wel extra druk met zich mee. In een spannende strijd wist hij zijn zenuwen onder controle te houden en er uiteindelijk weer met het goud vandoor te gaan met een hoogte van 4.56 meter.
Bij de A-junioren kwam ook een andere kampioen van GAC aan de start, Jurre Wildschut. Hij maakte het spannend in de halve finale op de 400 meter door zich vlak voor de finish door twee atleten te laten inhalen. Maar in de finale liet hij zich niet verrassen en liep gecontroleerd naar een bronzen medaille. Zijn tijd van 50.74 is goed voor een dik PR en een evenaring van het clubrecord wat dateert uit 1972!
Steven Mijnhout kwam bij hinkstapspringen tot een mooie 12.12 meter. Een PR van maar liefst 33 centimeter! Helaas vier centimeter te weinig voor een plek in de finale, maar wel mooi over de 12 meter grens en een negende van Nederland.

Bij de jongens junioren B debuteerde sprinter Tim Haye op de 400 meter. Hij liep in de series naar een nieuw pr van 53.53 seconden en dat was goed voor een plek in de halve finale. Daar had hij het wel zwaar, maar dat mag de pret niet drukken. Hij heeft een goed resultaat behaald op zijn eerste grote wedstrijd.

Bij de meisjes junioren A zagen we onder andere Judith Rasch in actie. Zij nam deel aan drie onderdelen: 60 meter horde, verspringen en hinkstapspringen. Bij het verspringen kwam zij tot een afstand van 5.49 meter. Een nieuw pr en goed voor een 7e plek in totaal. Hinkstapspringen is niet iets wat ze vaak doet aangezien ze een meerkampster is. Maar ze liet dit weekend zien dat ze ook dat onderdeel beheerst. Ze sprong een dik pr met 10.95 meter en werd daarmee zelfs 6e van Nederland.

Uit de middenlangeafstandsgroep van Michiel Löschner liep Carlijn Wagenaar knap naar de finale op de 800 meter. Op zaterdag werd ze derde in haar serie en op zondag liep ze de finale. In de finale werd ze na wat geduw en getrek na 100 meter letterlijk op kop geduwd. Ze aarzelde niet en voerde meteen het tempo op waardoor het veld na 400 meter al uit elkaar getrokken was. De laatste ronde moest ze deze stoere actie wel wat bekopen, maar ze finishte toch nog knap als vijfde.