skip to Main Content

 

Donderdag 13 juli start het NK Atletiek in Utrecht met het polsstokhoogspringen op het Vredenburg. Vrijdag tot en met zondag vinden de overige onderdelen plaats op atletiekbaan Maarschalkerweerd.

Ook dit jaar is GAC weer goed vertegewoordigd met een mooie selectie van onze toppers. Ze hebben er hard voor getraind en in aanloop op het aanstaande NK heeft een aantal van hen ook deelgenomen aan de ArenaGames, zie bijgaande actiefoto's (met dank aan Evert Woutersen).  

We hebben onze atleten om een kleine persoonlijke voorbeschouwing gevraagd, zie hieronder.

Veel succes allemaal!

 

Cas Lutz: 5000m, 3000m steeple chase
Op het NK loop ik vrijdag Steeple (PR 9:18) en zaterdag 5000 (PR 14:35). Steeple wil ik weer meedoen voor de medailles. 5000 is een leuk toetje. Dit seizoen gaat redelijk. Goede 5000 gelopen, maar de andere onderdelen, vooral Steeple, valt beetje tegen.

Eduard Grob: 5000m
Na een zeer goed winterseizoen ging de voorbereiding van het baanseizoen wel oké.
Toch heb ik de 5000m onder de 15 minuten-grens gelopen (14:57.87). Ook heb ik mijn PR op de 1500m met 2 seconde verbeterd. Heb het gevoel dat er nog meer in zit!

Roman Monte: polshoog
Mijn persoonlijk record op polsstok is 5,00 meter. dit seizoen ben ik goed begonnen met een PR evenaring en daarna geblesseerd geraakt. Op de NK hoop ik weer fit te zijn en een mooie wedstrijd te springen.

Erik Kallenberg: 10.000m
Erik is sinds 3 jaar lid van GAC Hilversum. Hij is 32 jaar en dit wordt de 2e keer dat hij deelneemt aan een NK wedstrijd (10.000 meter) op de baan. Mijn doel is om een 'een-en-dertiger' te lopen. Ik draai tot nu toe een goed seizoen, met daarin veel PR's. In Schoorl heb ik mijn PR op de 10km verbeterd naar 32:25 (was 32:45).  Tijdens het NK halve marathon in Nijmegen heb ik mijn PR verbeterd naar 1:11:08 (was 1:12:26). Op de 3km heb ik mijn PR verbeterd naar 8:58 (was 9:25).
Op de 5km heb ik mijn PR verbeterd naar 15:30 (was 15:36)

Sam de Vor: 1500m
Na een bazige trainingsperiode van november 2016 tot en met april 2017 ben ik van pijntje naar pijntje gaan leven. Tot nu toe matige wedstrijdjes gelopen. Momenteel wil mijn linker achillespees vrij weinig. Tijdens de NK ga ik proberen maximaal pijn aan mijn achillespees proberen te verbijten op de 1500m

Pieter Mijnhout: 400meter horden, (reserve 800m)
Ik heb een paar weken geleden een flinke hap van mijn PR genomen door mezelf van 1:55.24 naar 1:53.19 te verbeteren! Deze tijd is hoogstwaarschijnlijk snel genoeg om mee te doen aan het NK op de 800m. Dit zal op zaterdag zijn, maar daarvoor zal ik op vrijdag nog aan de 400m horden mee doen op het NK. Dit seizoen ben ik me daar iets meer op gaan focussen en dat heeft ook al geresulteerd in een dik PR van 55.38. Dit seizoen is tot nu toe mijn beste MILA seizoen ooit en heb op meer dan de helft van mijn wedstrijden tot nu toe een PR gelopen op verschillende afstanden (400m, 400mh, 800m). Ik hoop dat ik op de Arena Games kan laten zien dat die 1:53.19 geen uitschieter was en daar weer in de buurt te komen, en stiekem hoop ik natuurlijk op een tijd in de 1:52! Dat zou de perfecte voorbereiding zijn voor het NK de week daarop, waar ik hopelijk voorin mee kan strijden en wie weet, met een beetje tactiek en mazzel, een finale plek kan bemachtigen. Op de 400m horden hoop ik te kunnen pieken en onder de 55" te duiken.

Mirjam Koersen: 5000m
Mijn PR liep ik dit jaar, op 19 mei in Wageningen: 17.34.68 (tevens clubrecord V40) en dat ging zo soepel dat ik zeker weet dat er meer in zit. Helaas kreeg ik na de 1500 op eigen baan ruim 3 weken geleden wat last van mijn beide (vermoedelijk) achillespezen, dus het is een beetje spannend of het lijf het houdt en ook is er de vraag wat te doen qua schoenen: wel/geen spikes. Mijn doel is in ieder geval om op rondjes 83" weg te gaan (3.27 per km), dan kom je op een eindtijd van 17.18.
Ik wil mijn eigen race lopen. Top 3 is niet haalbaar dus dan heeft een tactische race niet zoveel zin denk ik. Als ik wegga op een PR en dat loop dan heb ik het maximale eruit gehaald en dan zie ik wel waar dat in de klassering op uit komt.

Judith Rasch:400m
Ik doe mee met de 400m, waarop ik een PR van 59,58 sec heb staan. Dit seizoen ben ik voor het eerst echt voor de 400m aan het trainen. Op de trainingen loop ik harder dan ik tot toe nu toe ooit heb gedaan. Helaas is dit door allerlei redenen op de wedstrijden er nog niet uitgekomen en ben ik nog niet in staat geweest om onder die 60sec te duiken. Daarom ga ik tijdens het NK alles op alles zetten om een nieuw PR neer te zetten. Ik voel dat het er in zit!

Evelien Hooijman: 400m, (reserve 800m, PR 02:16:37)
Evelien heeft dit seizoen al meerdere PR’s gelopen op beide onderdelen. Het gaat dus hartstikke goed en dat geeft haar het vertrouwen om op de 800 meter onder die 02:16 te duiken! Doel op het NK is zo hard mogelijk lopen!

Lianne Bruins: Discuswerpen (PR 46.70m)
Het doel is om tijdens de kwalificatie een plek te bemachtigen bij de eerste acht. Want er mogen maar acht dames naar de finale op zaterdag. Het zal spannend worden maar er is maar één uitschieter nodig om iets moois te kunnen neerzetten. Het clubrecord van 48.25 m staat stiekem ook op het wensenlijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X