skip to Main Content

 

Een vernieuwde hal in Zoetermeer, die er nu een stuk beter uit ziet dan het afgelopen jaar. Geen gescheurde stukken isolatie materiaal dat overal los hangt, of donkere hoekjes door vele kapotte lampen. De baan is nog wel aan een nieuw laagje toe, maar de rest ziet er al goed uit!

Vandaag heb ik vijf D+ atleten die staan te popelen om te mogen beginnen met het eerste onderdeel van de dag; Horden.

Na een degelijke warming-up in een nog koude indoorhal was het tijd om de eerste PR's te zien sneuvelen.

Paula mocht het spits afbijten, en liep een mooie eerste serie horden en werd derde in haar snelle serie. Echter zullen wij nooit achter deze tijd mogen komen, de elektronische tijdwaarneming had last van opstartproblemen. Er moest overgelopen worden.
Helaas ging het bij het overlopen niet zo goed als bij de eerste serie, en ging het vanaf de eerste horden erg moeizaam. Paula kwam tot een tijd van 13,72 ( wel een PR  ) . Gelukkig heeft zij over twee weken een herkansing in Amsterdam.

Toon kwam helaas ten val bij de tweede horden, en kon zijn serie niet afmaken.
Senne (10,64), Ryan (10,63) & Shantell (9,78)  liepen fluitend naar een finale plaats.

Zowel Senne als Shantell hadden twee weken geleden in Apeldoorn al laten zien in top vorm te verkeren, en vandaag was niet anders!
Helaas wist Ryan zijn vorm niet door te zetten. Door aanhoudende pijn heeft hij wijselijk besloten de horde finale niet te lopen.

Senne liep naar een top tijd, en tevens een PR van 10,45. Hiermee wist hij het eerste goud van de dag veilig te stellen.  ook behoord hij met deze tijd tot de top 3 D1 junioren dit jaar.
Shantell deed er een paar minuten later nog een schepje bovenop, met een tijd van 9,68. Naast dit een aanscherping is van haar eigen club record, is zij hiermee ook weer een plekje gestegen op de Top 25 ranglijst allertijden naar de 17de plek.

Na bekomen te zijn van de top prestaties bij horden was het tijd voor hoogspringen.
Paula wist haar PR met maarliefst 10CM te verhogen, naar 1,20.
Toon wist zijn PR te evenaren met een mooie sprong op de 1,25.
Senne wist zijn vorm door te zetten bij het hoogspringen, en kwam tot een nieuw PR van 1,45. dit was genoeg om het goud op dit onderdeel te veroveren!

Het was inmiddels al wat later op de dag en tijd voor het laatste onderdeel ; Verspringen
Na lang wachten, alle boekjes uitgelezen te hebben, mocht Paula eindelijk beginnen met verspringen!
Aanlopen ging goed en constant, en ze kwam tot een prestatie van 3,44.
Het blijft een moeilijke strijd met de balk voor de eerste jaars junioren, die bij pupillen gewend zijn geraakt aan een 60CM aanloop vlak.
Ook voor Toon was het een hevige strijd met de balk, maar kwam alsnog tot twee mooie pogingen op de balk.
Voor Ryan bleek het vandaag niet zijn dag te zijn. Het verliep erg moeizaam, en kwam tot 4,30. helaas net niet genoeg voor een podium plek.
Senne wist zijn derde gouden plak veilig te stellen met een hele mooie laatste sprong van 4,56.
Als hij zijn hand niet in het zand had gestoken was het zeker nog 20CM verder geweest! Gelukkig nog genoeg vlees op het bot voor de volgende wedstrijd over twee weken in Amsterdam!

And last, but not least. Het verspringen van Shantell. Zou het haar vandaag lukken de magische grens van 5M te doorbreken?
Met een PR van 4,75, wat vorige maand in Naaldwijk was gesprongen klinkt het niet heel realistisch om te verwachten, maar de vorm is aanwezig!
In haar eerste sprong liet zij gelijk zien dat er niks minder waar was ; 4,98M, en dat 30CM voor de balk!
In haar tweede sprong was het raak; 5,02!!!! Ook bij deze sprong was er nog een royale ruimte tot de balk, maar wat maakt het uit?! De 5M grens is doorbroken!
Al haar zes sprongen waren gelijk aan, of verder dan haar oude PR van 4,75.

Met deze prestatie scherpt zij haar eigen clubrecord weer 27CM aan, en is zij toegetreden tot de top 25 ranglijst allertijden met een 11de plek!
Plek twee lijkt ook het het vizier te liggen voor de komende wedstrijden. Hiervoor zal Shantell over de 5,19M moeten springen. Of dit gaat lukken zullen wij snel genoeg achter gaan komen met nog drie indoor  verspringwedstrijden in het vizier komende maanden!

Al met al weer een top dag in Zoetermeer, en een trotse trainer!

PS; De atleten zijn allemaal erg blij met de nieuwe tas, er wordt dankbaar gebruik van gemaakt! Dankjewel Klaverblad verzekeringen voor de mooie tassen!

Alle uitslagen zijn te vinden op : https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16616/

Tom Dankers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X