skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing.

Sinterklaas En Pietjes In Betjaks Naar GAC

Op zaterdag 23 november organiseerde het evenemententeam van de Loopsport Commissie (LSC) de traditionele Sinterklaasloop. Sinterklaas had beloofd enkele GAC-ers toe te spreken en het startsein voor de loop te geven.

Sinterklaas had de nodige logistieke problemen om te komen. Vijf hulp-Sinterklazen lieten het afweten, zijn paarden ‘Amerigo’ en ‘Oh zo snel’ (bekend van het liedje ‘hoor de wind waait door de bomen’) waren overbelast en het inhuren van een IJslander ging na weken van touwtrekken ook niet door.  Dus Sinterklaas moest toch echt zelf aantreden en gelukkig had hij nog de beschikking over 2 betjaks als vervoermiddel voor hem en voor de Zwarte en de Roetveeg Piet.

Het was heerlijk droog weer bij 6˚, met een goed begaanbaar parcours om te hardlopen, nordiccen of sportief te wandelen. De 2 aanwezige EHBO-sters hoefden gelukkig niet in actie te komen maar we zijn blij dat zij steeds weer paraat zijn.

De Startersclinic had vandaag zijn eerste GAC loopje en werd bij aankomst op het Sinterklaasweitje met applaus verwelkomd door de overige lopers. Ook de Blessure Herstel Groep kon gelukkig meedoen.

Het lag in de bedoeling om Andries Fürster toe te spreken maar hij was niet aanwezig. Hij is een van de drijvende krachten van het eerste uur van de afdeling sportief wandelen en nordiccen, een groeiende groep van ongeveer 200 GAC leden. Hij was onder meer voorzitter van de vergaderingen, deed de trainersplanning, organiseerde basiscursussen nordiccen en was 20 jaar wandeltrainer en 15 jaar nordic trainer. En met deze werkzaamheden stopt hij nu maar wat ons betreft kan hij gerust meedoen met de loopjes van GAC.

Vervolgens werd Saskia Bons in het zonnetje gezet vanwege haar werkzaamheden als lid van de LSC, coördinator van de hardlooptrainers, zelf hardlooptrainer, betrokken bij het GAC Magazine, auteur van de ‘Frons van Bons’  en zij assisteert bij de opzet van een Parkinson loopgroep 2020. Vanwege haar zeer goede connecties gedurende een aantal jaren met de Zwarte Pieten werd haar door de Zwarte Piet van dienst een gouden medaille van verdienste omgehangen en alsof dat niet genoeg was ook een kusje op beide wangen.

De start werd gegeven middels het luiden van een bel aan 390 lopers, Nordiccers en Sportief Wandelaars. Een heugelijk grote opkomst mede door ongeveer 50 jeugdleden.

Sinterklaas wachtte bij de finish iedere loper op en de Pietjes zorgden dat na afloop de deelnemers als beloning een amandelstaaf of een chocoladeletter mee konden nemen. Een aantal deelnemers nam ook wat mee voor afwezige, zieke en geblesseerde leden zodat die ook niet werden vergeten. Tevens werden pepernoten uitgedeeld.

Om 10:45 uur vertrok Sinterklaas naar het GAC clubhuis om gedag te zeggen voor hij verder zou gaan, en bracht nog banketstaven en chocoladeletters voor het barpersoneel mee terwijl zijn jeugdige pietervrouwen met pepernoten strooiden.

Kijk hier voor de foto’s door Ruud van der Woude op de website:  Sinterklaasloop-2019

Alle vrijwilligers en alle deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Kees Tabak
Evenemententeam LSC

Back To Top
X