skip to Main Content

Op zaterdag 3 december organiseerde het evenemententeam van de Loopsport Commissie (LSC) de traditionele Sinterklaasloop. Sinterklaas had beloofd enkele GAC-ers toe te spreken en het startsein voor de loop te geven.

Na vruchteloze pogingen om Amerigo te zadelen, bracht het leger uitkomst. Met een prachtige camouflagegroene Landrover arriveerde Sinterklaas en 2 Zwarte Pietjes bij het Cronebos/ Maartendijkse Bos. Het was heerlijk droog, fris weer, net boven de 0 graden. Prima om te hardlopen, nordiccen of sportief te wandelen. De aanwezige EHBO-ers hoefden gelukkig niet in actie te komen.

De Startersclinic had vandaag zijn eerste GAC loopje en werd bij aankomst op het Sinterklaasweitje met applaus verwelkomd door de overige lopers.

Na de warming up maakte Sinterklaas eerst reclame voor het bestaan van de Blessure Herstel Groep. Vervolgens werd Pieter Rouwette geprezen voor zijn vrijwilligerswerk als trainer, eerst bij de hardlopers en daarna 6 jaar bij het nordiccen. Rustig , bescheiden en uitstekend  in het instrueren van de nordic techniek. Hij verhuist om dichter bij zijn (klein-)kinderen te zijn. Tot slot werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet die zorgen voor het opbouwen en uitzetten van de parkoersen van de GAC loopjes t.w. Leo v/d Berg, Harm Oerlemans, Piet Groeneveld, Hans Bikker en Lea en Raymond Schipper. Allen ontvingen een medaille van verdiensten.

Met loeiende sirene werd de start gegeven aan 420 lopers, Nordiccers en Sportief Wandelaars. Een heugelijk grote opkomst mede door 52 A2 en oudere jeugdleden plus nog enkele  andere jeugdleden. Het is een genoegen om te zien hoe snel en met grote inzet de jeugdleden de ronde van 2,5 km liepen.

Sinterklaas wachtte bij de finish iedere loper op en de Zwarte Pietjes zorgden dat na afloop de deelnemers als beloning een amandelstaaf, speculaasstaaf of een chocoladeletter mee konden nemen. Vooraf was al lekkers gebracht voor de deelnemers aan de Blessure Herstel Groep.

Om 11:00 uur vertrok Sinterklaas naar het GAC clubhuis om gedag te zeggen, bracht nog banketstaven voor het barpersoneel mee en werd hij door de aanwezigen toegezongen met enkele Sinterklaasliederen terwijl zijn jeugdige pietervrouwen met pepernoten strooiden.

Na vertrek huiswaarts kwam Sinterklaas ter ore dat een vijftal wandelaars wel zeer sportief waren geweest, een 2e ronde hadden gelopen en na 11 uur waren aangekomen bij de inmiddels opgeruimde finishplek. De Sint heeft zijn hulptroepen met gezwinde spoed naar de winkel gestuurd om nog een aantal banketstaven in te kopen en zal deze laten bezorgen.

Kijk hier voor de foto’s op de website:  https://gac.smugmug.com/Recreatiesport/Sinterklaasloop-3-12-2016/

Alle vrijwilligers en alle deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Kees Tabak
Evenemententeam LSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X