Skip to content

Op zaterdag 3 december organiseerde de Loopsport Commissie (LSC) de traditionele Sinterklaasloop. Sinterklaas had beloofd enkele GAC-ers toe te spreken. 

Sinterklaas had weer de nodige logistieke problemen om te komen. Hij moest zich dit jaar behelpen met een sportieve step, en deed dat met verve. De twee Roetveegpieten hadden in Spanje een jarenlange looptraining gedaan en konden de Sint te voet goed bijhouden. 

Het was heerlijk droog weer met een temperatuur rond het vriespunt, met een goed begaanbaar parcours om te hardlopen, nordiccen of sportief te wandelen. De 2 aanwezige EHBO-sters hoefden gelukkig weer niet in actie te komen maar we zijn blij dat zij steeds weer paraat zijn.

De Sint riep eerst Ron Meijer bij zich. Ron is al zeker sinds 2000 trainer bij de loopsport. Daarnaast is hij al jaren enthousiast lid van de redactie van het Magazine. Verder ontwerpt Ron de certificaten, flyers, posters, banners, felicitatiekaarten en het TV scherm in de kantine voor de Club.  

Daarna was Ad Verheul aan de beurt: bijna 90 jaar (oud), 55 jaar lid van GAC en bijna 50 jaar trainer! Eerst van een hardloopgroepje en nu al weer 15 jaar twee maal per week van een sportief wandelgroep op A-niveau. Omdat hij, zoals hij zelf aangeeft, steeds meer moeite kreeg om zijn eigen groepje bij te houden, komt er nu dan toch een eind aan het trainerschap. Namens heel veel loopsport leden: Hartelijk dank! 

Ten slotte Hanneke van Kralingen: 41 jaar lid van GAC en bijna 37 jaar trainer van hardloop- en sportief wandel groepen. Daarnaast ook al weer vele jaren achter de bar te vinden voor het schenken van koffie en thee. Ze stopt nu na 33 jaar als vaste trainer van de maandaggroep, waarmee ze een hechte band heeft. Gelukkig blijft ze wel invaltrainer voor andere dagen van de week!

Er verschenen ruim 450 lopers, Nordiccers en Sportief Wandelaars aan de start. Een heugelijk grote opkomst mede door deelname van de Starters Clinic, de Blessure Herstel Groep en ongeveer 115 junioren en pupillen.

Bij de finish schalde uit de nieuwe geluidsinstallatie feestelijke, opzwepende Sinterklaas-muziek. De oude baas wachtte zelf  bij de finish iedere loper op en de Pietjes zorgden dat na afloop de deelnemers als beloning een amandelstaaf, gevulde speculaas of een chocoladeletter mee konden nemen. Een aantal deelnemers nam ook wat mee voor afwezige, zieke en geblesseerde leden zodat die ook niet werden vergeten. Tevens werden pepernoten uitgedeeld.

Om 11:00 uur vertrok Sinterklaas naar het GAC-clubhuis om gedag te zeggen voor hij verder zou gaan terwijl de hoofdpiet met pepernoten strooide.

Kijk hier voor de foto’s door Ruud van der Woude op de website:  Sinterklaasloop-2022

Kijk hier voor de foto’s van Jessica Breunesse: Sinterklaasloop-2022

Alle vrijwilligers en alle deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Jan Willem Scherrenburg
LSC

Back To Top