Skip to content

Tijdens het NK marathon in Rotterdam heeft Jonatan Venema op spectaculaire wijze een clubrecord op de marathon gevestigd. De atleet, die traint bij Team MILA, toonde de afgelopen maanden zijn uitstekende vorm al vaker en ging in Rotterdam van start op een zeer ambitieus schema dat naar een finish van 2 uur en een kwartier zou moeten leiden.

Al na vijf kilometer bleek de pas 22-jarige atleet over uitstekende benen te beschikken; Met een doorkomst van 15:30 minuten vlogen de eerste kilometers voorbij. In het vervolg van de race kon Jonatan het hoge tempo heel lang vasthouden, mede dankzij het teamwerk in de uitstekende groep waarvan o.a. Lucas Nieuweboer (winnaar Halve van Egmond 2024) en meervoudig Nederlands kampioen Roy Hoornweg deel uitmaakten. De finish werd uiteindelijk, ruim onder schema, in 2:13:40 bereikt. 

De prestatie is een indrukwekkend persoonlijk record en een verbetering van het clubrecord van Erik Negerman met maar liefst 13 minuten. Daarnaast is Jonatan in een klap toegetreden tot de top van Nederlandse lange afstandslopers. We verheugen ons op de verdere ontwikkeling van deze GAC-topper!

Foto gemaakt door: Ivar

Back To Top