Skip to content

Bij het NK atletiek in Amsterdam hebben GAC-atleten Christine Bosch (800 meter) en Erwin Slokker (hinkstapspringen) een bronzen medaille behaald. De prestaties die zij in het Olympisch stadion leverden, waren ook goed voor een persoonlijk record.

Christine Bosch werd zaterdag tweede in haar serie, achter Yvonne Hak, in een tijd van 2:14.11. Daardoor kwalificeerde ze zich voor de finale, die zondag gelopen werd. Voornamelijk dankzij een sterke tweede ronde bleef ze veel concurrenten voor en eindigde ze als derde in het veld (2:12.06).
Christine gaf aan dat ze in de laatste en derde serie zaterdag zo gefocused was op Yvonne Hak dat ze daardoor de finale wist te halen. Na een analyse van de concurrente wist ze dat de derde plek zondag in de finale haalbaar was. Haar race terugkijkend vind ze dat het volgens plan verliep met een wat rustiger eerste ronde en dan voluit gaan in de tweede ronde. Hoewel ze wel vind dat ze van ver moest komen en volgende keer wat eerder naar voren moet gaan.
Dat het om tot een dergelijke topprestatie te komen om meer gaat dan alleen hard lopen blijkt uit de reactie van haar trotse trainer, Michiel Löschner. Ten behoeve van dit artikel werd hem werd gevraagd hoe de aanloop naar dit NK was verlopen. Michiel vatte het als volgt samen: "Na een wat moeizame start van het jaar (gemistte NK indoor finale en wat blessures na trainingsstage) was het vooral zoeken naar de juiste 'mindset'. De trainingen moesten niet zo zeer de juiste fysieke prikkel geven, maar in de eerste plaats motiveren, ontspanning en vertrouwen geven. Vooral niet teveel 'moeten'. De 800 serie op zaterdag leek het laatste benodigde stukje zelfvertrouwen te hebben gegeven om zondag optimaal te kunnen lopen. Alles viel samen en het was voor Michiel dan ook fantastisch om Christine in de finale te zien lopen. 'Eager' met focus en erop gebrand om die medaille te pakken."

Erwin Slokker, die vorig jaar Nederlands kampioen werd bij het hinkstapspringen, ging onder meer de strijd aan met Fabian Florant, die twee weken geleden bij de Klaverblad Arena Games het Nederlands record aanscherpte. Erwin begon sterk aan de wedstrijd en noteerde in de eerste poging al een persoonlijk record: 15.00 meter. Dit was uiteindelijk ook zijn verste sprong, goed voor een bronzen medaille.

Erik Negerman zette een mooie prestatie neer op de 5000 meter waar hij met zijn tijd van 14'56"38 een PR liep.

Daarnaast kwamen in Amsterdam nog meer GAC-atleten in actie. Zo werd Cas Lutz zevende van Nederland op de 3000 meter steeple chase. Nick van Tol behaalde een knappe achtste plaats op de 800 meter, terwijl hij eigenlijk het best tot zijn recht komt op langere afstanden. Birgit Koster werd vijfde op de 10000 meter; haar tijd van 38:45.33 betekende niet alleen een persoonlijk record, maar ook een clubrecord. Kogelstoter Arjan van Harn kwam in de buurt van zijn persoonlijk record, door de kogel op 14.08 meter te laten landen (negende plaats).