skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Vanwege de coronamaatregelen kon ook dit jaar de Gooise Heideloop niet doorgaan. Om toch aandacht te vragen voor de mooi bloeiende heide en het belang van bewegen, hebben de drie Gooise atletiekverenigingen en het Goois Natuurreservaat een fotowedstrijd georganiseerd. 

De opzet was simpel: Maak als gezin, wandelgroep, hardlopers of Nordic walkers een zelfgekozen wandeling over een Gooise heide en maak een foto waar uw groep op staat met de bloeiende heide als decor. 

Uit de circa 40 inzendingen heeft de jury, bestaande uit de voorzitters van de atletiekverenigingen en de directeur-rentmeester van het GNR, de winnende foto gekozen. Volgens de jury voldoet de foto van Godelieve van Wijck (57 jaar) verreweg het beste aan de beoogde opzet.

Ze heeft de sfeer van haar hardlopende Tempo AV ‘Start to Run‘ groep over de uitbundig bloeiende Bussumerheide prachtig vastgelegd! Naast de bloeiende hei symboliseert deze foto ook de gezelligheid van hardlopen in de natuur. 

Godelieve noemt zichzelf een ‘herintreder’. Na een periode van minder sporten heeft ze via de ‘Start to Run’ groep het sporten weer met veel plezier opgepakt en is ze vrijwel elke zaterdagochtend samen met vele andere loopgroepen in het Goois Natuurreservaat te vinden.

De drie Gooise atletiekverenigingen organiseren al een paar jaar de Gooise Heideloop waarbij alle opbrengsten ten goede komen aan het in stand houden van ruim 2800 hectare Goois Natuurreservaat.

Met dit succesvolle evenement van de Gooise atletiekclub (GAC) in Hilversum, AV Zuidwal in Huizen en Tempo AV in Gooise Meren – in samenwerking met het Goois Natuurreservaat – wordt de mooiste periode met de bloeiende heide bij iedereen op sportieve wijze onder de aandacht gebracht. Ondanks dat de Heideloop nu niet kan doorgaan, hebben de organisatoren met deze fotowedstrijd een alternatief bedacht om met uw groep op sportieve wijze te genieten van de paarse heide.

bronvermelding
Gooi en Eemlander, 5 november 2021 (link naar artikel)

Back To Top
X