skip to Main Content

De zaterdagochtend vaartspelgroep voor A en B lopers heeft nog plaats voor A lopers.

De zaterdagochtend A en B Vaartspelgroep traint anderhalf uur van 9.00-10.30. De groep vertrekt vanaf het veld tegenover het GAC clubgebouw (verzamelen is meer achteraan ter hoogte van het restaurant Boeddha). Er lopen twee trainers mee. De Vaartspel groep loopt gezamenlijk in en doet ook samen de warming up, daarna wordt de groep in een A en B groep gesplitst.

In de trainingen worden drie verschillende thema’s afgewisseld en opgebouwd. Een thema loopt vier weken, en de intensiteit wordt in die vier weken steeds iets verder opgebouwd. De drie thema’s zijn Kracht, Uithouding, Snelheid. Ieder thema wordt na 4 weken afgesloten met een thema Algemeen.

Naast het lopen is het een gezellige en sociale groep, de achterste wordt opgehaald en praten is een essentieel onderdeel van het lopen. De Vaartspel A-groep leent zich uitstekend om in te stromen als je de Starters clinic heb afgerond. Maar ook als je voor een langere duur loop aan het trainen bent (City run) is Vaartspel uitermate nuttig om de benodigde afwisseling te geven in het loop patroon. Vaartspel is een zeer goede manier om je conditie te op te bouwen en te onderhouden.

Bij Kracht voor de A groep kun je denken aan starten bij de eerste training in mul zand en eindigen bij de vierde training op flinke heuvels. Op zowel zand als op heuvels worden spellen dan wel oefeningen gedaan. Ertussen wordt rustig gedribbeld.

Bij Uithouding voor de A groep wordt er begonnen met maximaal 5 minuten achter elkaar en uitgebouwd naar 12 minuten. Dit gebeurt op een rustig dribbel tempo. Tevens wordt er bij uithouding een lange route ingepland (zwervend karakter).

Bij Snelheid wordt er met 3 blokjes a 5 minuten rustig tempo begonnen en wordt opgebouwd naar 10 blokjes a 1 minuut intensief tempo. In Algemeen komen meestal alle aspecten een keer naar voren, maar afhankelijk van het gebied kan er ook meer nadruk liggen op een van de thema’s. De afstand ligt tussen de 8 en 9.5 km. Voor de B groep is het programma intensiever en langer in afstand.

Naast de thema’s heeft Vaartspel ook aandacht voor loopscholing. Hier wordt doorgaans 10 minuten van de training voor ingeruimd. De oefeningen van dit onderdeel hebben relatie met het thema. Deze oefeningen helpen je bij de opbouw van het hardlopen in het algemeen. Tenslotte doet bij hardlopen je hele lijf mee.

Voor vragen kun je terecht bij Marijke de Boer; Dirk.Marijke@gmail.com

Graag tot ziens in onze Vaarspelgroep!

Marijke de Boer, ook namens mij mede collega trainers van de Vaartspel groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X